Kıyasıya mücadele…

Kıyasıya

mücadele…

 

Necdet B.SİVASLI

 

Yukarıdaki başlık turizmle ilgili.

Türkiye’nin iki rakibi var. Biri İspanya, diğeri ise Yunanistan. Yunanistan alt yapı ve turizm sektörü yatırımlarını artıracak.

İspanya gastronomi ile öne çıkıyor. Bu sezon beklentilerinin üzerine çıktı.

Turizm sezonunu İspanya da Yunanistan da uzatılması için çalışma yapıp önemli adımlar atıyor.

Türkiye turizmde öne çıkan beldelerde sezonu uzatmak için mücadelesini yıllardır sürdürüyor.

Şu da önemli:

İspanya ve Yunanistan zengin turistleri önemsiyor. Ülkelerine az ancak zengin turist ağırlamayı ön planda tutuyor. Turizm gelirlerini artırmak için kıyasıya mücadele veriliyor. Şimdi rotamızı komşumuza çevirelim.

Yunanistan Turizm Bakanlığı Yeni Önceliklerini Açıkladı: Yatırım, Altyapı ve Yeni Destinasyonlar Ön Planda

Yunanistan’da Turizm Sektörü İçin Yeni Strateji: Altyapı Gelişimi ve Yeni Destinasyonlara Odaklanma.

Yunanistan, turizm sektörünü ilerletmek için yeni bir strateji belirledi. Yeni planda altyapı geliştirme ve yeni destinasyonların tanıtımına odaklanılacak. Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefalogianni, ülkenin turizm sektöründe yatırımları artırma, altyapıyı geliştirme ve yeni destinasyonları keşfetme gibi öncelikler belirlediğini açıkladı. Yunanistan Turizmde

Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefalogianni, Yunanistan Turizm Konfederasyonu (SETE) ile düzenlediği bir toplantıda, turizm sektörü için yeni önceliklerini belirtti.

Bakan Kefalogianni, yatırımların artırılması, altyapının güçlendirilmesi ve yeni turistik destinasyonların geliştirilmesinin Bakanlık için öncelikli hedefler arasında yer aldığını ifade etti. Bu toplantıya Turizm Bakan Yardımcısı Elena Rapti de katılırken, SETE Başkanı Yiannis Paraschis ve yönetim kurulu üyeleriyle Yunanistan’ın turizm sektörünü etkileyen mevcut sorunlar ve gelecek yılın öncelikleri masaya yatırıldı.

Açıklanan ana öncelikler arasında yasal düzenlemelerin yapılması, yeni pazarlara erişim, rekabet gücünün sürdürülmesi, altyapının geliştirilmesi ve özel ilgi turizmi seçeneklerinin genişletilmesi yer aldı.

Bakan Kefalogianni ayrıca, turizm sezonunun uzatılması ve destinasyonların bölgesel gelişiminin teşvik edilmesi konularında SETE ile yakın işbirliği içinde olacaklarını belirtti. Bu öncelikler, Yunanistan’ın turizm sektöründe sürekli gelişim ve büyüme hedefinin bir parçasını oluşturuyor.