Bu enkazı kim nasıl kaldıracak ?

NEVZAT AKSOY    

                                                                LİYAKATSİZ VE TÜCCAR BİR YÖNETİMİN  BIRAKTIĞI ENKAZ ALTINDA  KALDIK 
                                                                       Değerli okuyucularımız Gerçekten bugün devlet olarak, millet olarak, adeta bir patinaja girdik.İlerlemeye, büyümeye, devletin ve milletin makus talihini sekteye uğratan, ekonomik buhran, enflasyon, açlık, işsizlik, umutsuzluk ve güvensizlik,Türkiye Cumhuriyeti devletine yakışmayacak bir iz bıraktı.
Devlet yönetimimiz, geçmişimiz, tarihimiz, bugün yaşadığımız bir güven bunalımı yaşamadı, ve görmedi.Hiç alışık olmadığımız bir sistem boşluğu, başı boşluk, ülkeye ve millete hitap etmeyen, ahbap çavuş anlayışıyla  yürüyen sistem  duvara tosladı.
Demokratik, sosyal, bir hukuk devleti olan devletimiz, mevcut yönetimin yanlış politikaları, ve kişisel çıkarlara taraf bir anlayışla büyük bir yara aldı.
Devlet resmilikten çıkıp genelden özele inen bir anlayışla devletin itibarını da adeta bitirdi
İtibari biten bir devletin, milletine yansıması ancak bu kadar olabilir.
Sonunda bunu gördük.
Bu yönetim sistemi geleneğini, hukuktan, adaletten, eşitlikten, tarafsız yönetim anlayışından tamamen uzaklaşarak, bu fedakar milleti bugün çıkmaz sokaklara, devleti de bitirme noktasına getirdi.
İtibardan tasarruf edilmez denildi, kişisel itibari ayyuka, devlet itibarını sıfıra indirdi.Simdi bu enkaz kime bırakılıyor?Bu ülkeyi ve milleti bu ağır kaldırılamaz yükün altında daha ne zamana kadar harcayacaksınız?Bu soruları muhatabına sormadan, iyileştirici bir kulvarda bir yönetim anlayışı görmeden ne içimiz rahatlayacak, ne de sorularımız bitecek.Tarihimiz ve ecdatlarımız bize bir enkaz bırakmadı.Sonsuza kadar bu topraklarda, özgür ve bağımsız yaşanması adına bizlere bir vatan, bir de cumhuriyet armağan edildi.Şimdi bu cumhuriyete, ve bu fedakar millete sahip çıkılmayacak ta ne zaman sahip çıkılacak?
Bizler her zaman devletimize, milletimize, ve bayrağımıza sevdalı olan bir milletin fertleriyiz..
Malumunuz İktidarlar  gelip geçici, ama devletler kalıcıdır.
Devleti yanlış yönetimlere ve şahıslara kurban etmemek adına sağlam adımlar, ve tedbiri elden bırakmayan bir millet olma şuuruna sahip olmalıyız.
Menfaatler adına yanlışlık, ve tüm olumsuzluklara susan ve alkış çalan bir millet olmamamız gerekir.
Yanlışı ve haksızlıkları gördüğümüz zaman susmayan, kabul etmeyen, hak yerini buluncaya kadar direnen bir anlayışa hep birlikte sahip olmamız gerekir.
Bu Cumhuriyeti hep birlikte kurduk, bu cumhuriyetin sonsuza kadar payidar olması adına da hep birlikte bu vatanın birer bekçileri olmamız gerekir.
”Gramla tedbir kiloyla tedaviden daha hayırlıdır” sözü bizlere geleceğimiz adına tedbirli ve dikkatli olmamızı önerir.
İçine düşürüldüğümüz bu durum bugün zamanında sağlam politikalar, ve liyakatli insanların görev başında olmadığını bir kez daha hatırlatmaktadır.
Osmanli devletinin küllerinden zorluk ve yokluklarla kurulmuş bu devlet, bugün bu bolluk ve imkanlarla iflasın eşiğine gelmişse bu iktidarın ,yani Cumhur İttifakınının  bin kez düşünmesi gerekir.
Yarın daha fazla geç olmadan, bu ülkeye ve millete yakışmayan bu ekonomik felakalete hep birlikte dur diyelim.
Saygı ve sevgilerimle.