” Gazze insanlık dışı bir muamele ile karşı karşıya”

MHP lideri Devlet Bahçeli 8. gününe giren İsrail-Hamas çatışmalarının geldiği noktada İsrail ve ABD ye sert çıkarak:İsrail in bir an önce aklınıbaşına alması ve ABD li dayılarına güvenmemesi için çağrıda bulundu.

 

Bahçeli ”Gerçeği herkes görmeli, Filistin devleti kurulmalı.” diyerek   Gazze’nin insanlık dışı bir muamele ile karşı karşıya bırakıldığını ifade etti.

MHP lideri Bahçeli, bölgede barışın sağlanması için İsrail’e komşu ülkelerin bir siyasi birlik oluşturması önerisini de gündeme getirdi.

 

Bahçeli şöyle konuştu:

-927 yıldan bu yana başlatılmış olan Haçlı Seferi’nin yeni bir ruhu doğuyor. Dünya ülkelerinin büyük bir bölümü İsrail’i teşvik ediyor diğer taraftan birçok mazlum inim inim inliyor. Cumhurbaşkanımız ateşkes için çalışıyor.  Cumhurbaşkanımızın çok yönlü diplomatik faaliyetlerini her aşamada tartışmasız desteklediğimizi ilan etmek istiyorum.

 

Mısır, Ürdün, Suriye, Lübnan ve Filistin dahil olmak üzere barış huzur güvenlik siyasi birliğinin kısa süre içerisinde tesisi yolunda faaliyet göstererek Türkiye‘nin uluslararası ilişkilerde önderlik yapma düşüncesine sahip olmasını arzuluyorum. Gerçeği herkes görmeli, Filistin devleti kurulmalı. İsrail’in aklını başına alması, Amerikalı dayılarına da güvenmemesi, Türkiye’nin etrafında kenetlenerek bu sıkıntıları aşabilmenin bir yolunu bulması lazım. Sorun Amerika ile İsrail arasındadır, sorunu çözecekse onlar çözecek.