”Yargı sisteminin bu kadar çürüdüğünü görüyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu;İstanbul’da görevli bir savcının  yargıdaki kararlarla ilgili HSK ya yazdığı mektuba değinerek;İlk kez devletin bu kadar çürüdüğünü görüyoruz ,dedi.

Cumhur İttifakı İktidarını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin bu kadar çürüdüğünü görüyoruz. Yargı sisteminin bu kadar çürüdüğünü görüyoruz. Bunu defalarca ve örnekleriyle dile getirmiştim ama sonuçta hepimiz siyasetçiyiz. Ama bugün İstanbul’da görevli bir savcı yargıdaki çürümeyi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na örnekler vererek anlatıyor. Salı günü grup toplantısına bunun bütün ayrıntılarına gireceğiz. Demokrasi adalet yoksa, hukuk dürüstlüğü yoksa, yargı bağımsızlığı yoksa, kuvvetler ayrılığı yoksa siz bir ülkeyi büyütemezsiniz. Bir ülkeyi kalkındıramazsınız” dedi.

Yerel Yönetimler Marmara Bölge Çalıştayı nda konuşan  Kemal Kılıçdaroğlu,milletvekillerine 3 dönem kuralı getireceklerini belirterek, “Bir çalışma yapılıyor. İl başkanlarından, ilçe başkanlarına milletvekillerinden sivil toplum örgütlerinden, başka ülkelerdeki uygulamalardan örnekler alarak sorunu çözmeye çalışacağız.Delege sistemini de kaldıracağız bütün üyelerin oy kullanmasını sağlayacağız. Bu ülkenin nüfusunun yarısını kadını yarısı erkekse bir cinsiyet kotası getireceğiz. Milletvekilleri için 3 dönem sınırı getireceğiz.şeklinde konuştu.