Ümitler tükeniyor…..

  • NEVZAT AKSOY

Değerli okuyucularımız

21.yüzyıldaki bir Türkiye’nin yıllar geçtikçe bir ferahlık ve kişi başına düşen milli gelirde yerinde sayması, ve hatta düşüş seyrinde kan kaybetmesi, ülke olarak istenilen ve arzu edilen bir pozisyonda olmadığımızı bizlere göstermektedir.

Başta yüksek enflasyon, hayat pahalılığı, işsizlik, sanki ülkenin ortak bir kaderi olarak görülmüş, bu ülkenin emektar sahiplerinin belindeki bu ağır yükü bir türlü kaldıramamıştır.Aksine gittikçe daha da ağırlaştırmıştır.İşte bugün artık kaldırılmayacak bir yük haline gelen, daha nereye kadar bu ıstırap ve çile bitecek haykırış ve feryat sesleri, sabır ve tahammül noktasında tavan yapmıştır.

Her gün biraz daha dalga dalga ülkeyi kaplayan karamsarlık ve umutsuzluk rüzgarları, yükselen seslerle muhataplarına alarm vermektedir.

Ülkedeki
ağır ekonomi  şartlarına rağmen gözle görülür, elle tutulur, somut bir hamle iktidar kanadından görülmemesi, bu çıkmaz sokaklardaki umutlu beklenti, ferahlığa ve düzlüğe çıkma inancını da tüketmistir.
Gerçekten ülkenin önünü açacak, ağır ekonomik yaşam yönetimi bulamamak insanımızı umutsuzluğa ve karamsarlığa sevketmektedir.

Anayasal bir hukuk devleti olmamıza mukabil, kendimizi yasalarımıza emanet edemedik..AKP İktidarı kendisini  büyütürken,toplumun genelini ihmal etmiştir..

Hep emanet ve tüccar bir zihniyetle ülke yönetimine talip olanlar , gerçek vazife ve sorumluluklarını  hep ıskalayıp erteleyerek, geleceğe bir enkaz, açlık ve yoklukla cebelleşen bir ülke bırakma yolundalar.

İşte şimdi sözde
kendimizle övünüyoruz,, kendimizi sözle avutuyoruz, biz güçlü bir ülkeyiz, bizde sıkıntı ve problem yok hayalleriyle bir algı yaratıp, sözle şişirilmiş, fakat içi boşaltılmış bir ekonomi  konumuna geldik.

Halbuki bu cumhuriyet kolay kolay kurulmamıştı.Sürekli müreffeh bir Türkiye hayali, Atatürk ile alevlenmiş, günümüze doğru
bu alev daha da parlayacağına maalesef gittikçe sönmüştür.

Bugün gerçekten ülke ekonomisi alarm veriyor, insanlar acı ve sıkıntı çekiyor.Geçim sıkıntısı ve yoksulluk almış başını gidiyor.Maalesef yönetim burnundan bir türlü kıl aldırmıyor.

Biz yine de ümidimizi kesmiyor ve ülkeyi düzlüğe ve ferahlığa çıkaracak adımları dört gözle bekliyoruz.
Saygı ve sevgilerimle