Almanya turizm   pazarı umut   veriyor…

Almanya turizm

 

pazarı umut

 

veriyor…

 

 

 

Necdet B.SİVASLI

 

 

Almanya turizm pazarı için kafalar karışıktı. Gelen haberler ve rezervasyonla bu sezon Almanya turizm pazarının umut vermekte olduğunu gösteriyor. Kafalardaki karışıklıklar da böylece giderilmiş oluyor. Son gelen haberlere göre son dakika talebinin yüzde 48 arttığını gösteriyor. Böylece esneklik ve rezervasyon güvencesi de devam ediyor.

 

Şu nokta da önemli:

 

Alman turist düşük sezona ilgi gösteriyor. Bu da düşük sezonların önemini artırıyor. Pandemi, havaalanlarındaki grevler ve savaş Alman turistlere geri adım attırmıştı. Şimdi, artık bunlar bir kenara konuluyor.

 

Şunu da unutmayalım:

 

Gurbetçilerin gelişi de hız kazanacak. Bu da turizme ayrı bir heyecan ve canlılık getirecek. Özetle Alman turizm pazarı yüzleri güldürecek.

 

 

Online seyahat portalı Lastminute.com, Alman tatilcilerin mevcut rezervasyon eğilimlerini 2024 seyahat trendlerini analiz etti.

2022 yılına kıyasla seyahat gününe iki hafta kala yapılan rezervasyonların sayısının yüzde 48 arttığı belirtilen analizde, spontane tatil planlamalarından en popüler ayların ağustos ve eylül ayları olduğuna dikkat çekildi. En popüler destinasyonlar ise Mallorca, Antalya, Hurghada, Girit ve Barselona olarak sıralandı. 

Son dakika rezervasyon yapmanın Almanlar arasında bir norm olmadığı ifade edilen analizde “Almanlar normalde tatillerini ortalama 62 gün önce satın alır. Diğer Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında Almanlar oldukça erkencidir.” denildi.

Raporun devamında şu noktaların altı çizildi:

Enflasyon, havalimanlarındaki uçuş kesintileri ve aşırı hava olaylarına rağmen 2023 yılı pandemi sonrası turizmde normale dönüş yılı olarak kabul ediliyor. Rezervasyonlarda yeni dönem başlamış olmasına rağmen, pandemi döneminden kalma ‘esneklik’ ve ‘rezervasyon güvencesi’ gibi eğilimler devam ediyor. 

2023 yılında hızla yükselen tatil fiyatlarının 2024 yılında istikrara kavuşması bekleniyor. Fiyat artışının temel nedenleri bastırılmış talep ve favori destinasyonlara yeniden gitme isteği idi.

Gelecek yılın seyahat trendlerinde iki unsur dikkat çekiyor. Bunlardan biri proaktif tatil planlayıcıları diğeri ise spontane hareket edenler. Her ne kadar yoğunluk okul tatilleri ve Paskalya gibi dönemlerde olsa da, klasik yaz tatili dönemi artık Eylül ayına kadar uzanıyor.

Ağustos hala en popüler tatil ayı ancak eylül ayı da tatil açısından giderek daha cazip hale geliyor. Yılın bu döneminde uçaklar daha ucuz, oteller aşırı kalabalık değil ve sıcak bölgelerde hava sıcaklığı daha ılıman oluyor.

Aylara göre rezervasyon dökümleri incelendiğinde yüzde 17 haziran, yüzde 22 temmuz, yüzde 28 ağustos ve yüzde 20 eylül olarak sıralanıyor.

Alman turistler arasında lüks oteller 2024 yılında da popüler olmaya devam edecek. Almanların yüzde 80’i 4 ve 5 yıldızlı otellere rezervasyon yapıyor. Seyahat trendi kuzeye doğru gidiyor: İsveç ve İngiltere gibi kuzey ülkelerinde tatil için yapılan aramaların sayısı iki katına çıktı.

Fiyat-kalite dengesi açısından Türkiye, Portekiz ve İspanya başı çekiyor. En popüler şehir destinasyonları ise New York, Amsterdam, Paris, Barselona, Dubai, Roma, Londra, Lizbon, Prag ve Dublin olarak sıralanıyor. 

En popüler deniz-kum-güneş destinasyonları Mayorka, Maldivler, Tenerife, Kızıldeniz (Mısır), Girit, Antalya, Dominik Cumhuriyeti, Algarve, Gran Canaria ve Lanzarote olarak belirlendi.