Yapay zekanın reklamcılık sektörüne çok büyük etkisi olacak

Yapay zekanın reklamcılık sektörüne çok büyük etkisi olacak

SÜMEYYE YALÇIN- 12.12.2023 – HİBYA – Digital Turbine EMEA Pazarlama Müdürü Melisa Matlum Bileke, yapay zekanın reklamcılık sektörüne çok büyük etkisinin olacağını söyledi.

MMA Türkiye tarafından düzenlenen modern pazarlama alanında yaratıcılığın ve yenilikçiliğin konuşulduğu Smarties Next Conference’a katılan Digital Turbine EMEA Pazarlama Müdürü Melisa Matlum Bileke, reklamcılık sektöründe yapay zekanın önemine dikkat çekti.

Bileke Hibya’ya yaptığı açıklamada, “Dijital platformlarda yaratıcı reklam çözümleri sunuyoruz. Etkili reklamcılığın gücünü, doğru stratejileri doğru planlamaları konuşacağız. Reklamcılık sektöründeki eksikleri de ele alacağız. Yapay zeka asıl konumuz. Yapay zekanın reklamcılık sektörüne de çok büyük etkisi olacak. Yaratıcı çözümler sunması, teknolojik gelişmeler, kullanıcıların hayatını kolaylaştırması dolayısıyla sektöre çok büyük bir etkisi olacağını düşünüyorum.” dedi.

. Swissotel The Bosphorus’ın ev sahipliğinde düzenlenen konferansta birçok şirket yer aldı.

2023’te yapay zekanın çok fazla konuşulduğunu ifade eden MMA Türkiye Başkanı Didem Namver, “MMA Türkiye olarak Smarties Next Conference’ın bu yıl 12’ncisini düzenliyoruz, çok heyecanlıyız. Bu yılki konferansımızın ana teması yapay zeka. 2023’te yapay zeka çok konuşuldu ve konuşulmaya da devam edecek.” dedi.

Namver yapay zekanın birçok farklı perspektifle ele alındığını vurgulayarak, “Bizler bugün alanında uzman çok kıymetli konuklarımızla birlikte yapay zekayı birçok farklı perspektiften ele alacağız. Çünkü pazarlama iletişimi sektörünün birçok farklı alanını etkiliyor. Yapay zekayı dijital dönüşüm, etik, hukuk, içerik, pazarlama teknolojileri gibi birçok alanda derinlemesine inceleyeceğimiz bir konferans.” şeklinde konuştu.