”YENİ LİDER BENİM”

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, muhalefetten gelen “partinin lideri kim” sorularına, “Efsanevi kurucu lider Recep Tayyip Erdoğan. Vefa kongresinde de partinin yeni lideri olarak ben seçildim, günü gelince de onurla devrederim” diye yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın maliyeti ve Libya’dan alınan ödül parasına ilişkin sorusunu yanıtsız bırakan Davutoğlu, Meclis’te dünkü bütçe konuşmasında muhalefete, “Seçimi kazanın orada siz oturun” diye seslendi ve şunları söyledi:

YENİ LİDER BENİM

“Ben buradayken, bu soru haddi değil ama bir arkadaşınız AK Parti’nin lideri kim diye sordu. Evet, AK Parti siyasetinin 13 yıllık başarı hikayesinin efsanevi kurucu lideri Recep Tayyip Erdoğan… Ve ben kendisinden, ‘vefa kongresi’ adını verdiğim ilk olağanüstü kongremizde onurla, delegelerimizin tamamının oyunu alarak, partinin yeni lideri olarak seçildim. Benim liderliğe gelişimde kaset oyunları olmadı, olmayacak. Ben hiçbir zaman dünyevi ve uhrevi kardeş gördüğüm bir liderden devraldım. Günü gelince de görevimi bir başka kardeşime onurla devredeceğim.

KAZANIN SİZ OTURUN

Cumhurbaşkanımız yüzde 52 oyla milletten destek alarak geldi. Eleştirebilirsiniz ama bu vakayı kimse örtbas edemez. Bu külliye milletin malıdır. Hiçbirimize babamızdan miras gelmedi. Cumhurbaşkanımız bir reisin, kaptanın oğludur. Bir gün gelecek kendisinden sonrakine onurla devredecektir. Külliyeyi tartışmaktansa 2019 seçimlerine iyi hazırlanın, kazanın seçimi orada siz oturun. Milletin kaderini Meclis belirler.

YAN BAKAN GÖZÜ OYARIZ

Hem Meclis’te olup, hem de Cizre’de, Sur’da bir başka ülkenin piyonu terör baronlarının sözcülüğünü üstlenemezsiniz, bu olmaz, herkes yerini tespit etmek zorundadır. Dünyanın hiçbir ülkesi bir evde bile gayrimeşru silaha izin vermez. Kim bu ülkenin bir insanına yan gözle bakarsa o yan gözü oyarız. Biz bu coğrafyayı dedelerimizden geçici olarak emanet almadık, kıyamete kadar emanet aldık. Bu kürsüden her şey ifade ediliyor, kim getirdi ülkeye bu demokrasiyi, biz, sonuna kadar da koruyacağız, hiçbir sınır olmayacak.

TAZİYE CANİYİ KUTSAMAK

Ama 29 canı alan caniye taziyeye gitmek bütün insanlığı katleden birini kutsamaktır, biz buna sessiz kalır mıyız. Bu Meclis’in bir üyesinin, terör örgütünün bile savunamadığı için alt taşerona atfetmek zorunda kaldığı bir teröristin taziyesine gitmesi kabul edilemez. Terör örgütünün bile savunamadığı bir eylemi HDP milletvekili savunmuş, terör örgütünün bile göze alamadığı provokasyonu HDP göz almıştır. Hukuki olarak da siyasi olarak da bunun bir bedeli vardır.

YENİ BİR ANAYASA YAPALIM

Hiçbir üst sınır koymadan özgürlükçü, temel hak ve özgürlüklere dayalı yep yeni bir anayasayı birlikte yapalım. Başkanlığı tartıştırmayız demek sansürcü bir zihniyettir, biz parlamenter sistemi tartıştırmayız diyoruz mu? Parlamenter sistemi savunmakla başkanlık sistemini savunmak arasında siyasi meşruiyet bakımından hiçbir fark yoktur. Darbe hukukunu temizlemekse bu kolay, biz bunu zaten yapıyoruz, gelin iki ayrı komisyon kuralım, anayasa yoluna devam ederken darbe hukukunu da temizleyelim ki kimse darbe lafını bile telaffuz etmeye cesaret edemesin.”