AŞIK VEYSEL DOSTLARINI BEKLİYOR

AŞIK VEYSEL DOSTLARINI BEKLİYOR

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, ölümünün 43. Yılında ünlü halk ozanı Aşık Veysel’i kişisel eşyalarından oluşan sergiyle anıyor. “Ben giderim adım kalır, dostlar beni hatırlasın” dizelerinin sahibi Aşık Veysel’i anma sergisi, 31 Mart’a kadar görülebilir.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, ölümünün 43. Yılında ünlü halk ozanı Aşık Veysel’i kişisel eşyalarından oluşan koleksiyon sergiyle anıyor. Sergide, “Ben giderim adım kalır, dostlar beni hatırlasın” dizelerinin de sahibi olan ozanın mektupları, eserlerinin yazıldığı sayfalar, hayranlarından gelen mektuplar ve şiirler de yer alıyor.

Aliye Berger Sergi Salonu’nda yer alan eşyalar arasında, ozanın nüfus cüzdanı, ev alabilmek için borç istemek üzere oğluna gönderdiği not, aile fotoğraflarının asılları da bulunuyor. Hastalığında ve ölümünün ardından kendisi için düzenlenen etkinliklerin belgelerinden sazının tellerine; saatinden gömleğine kadar kişisel eşyalarının da yer aldığı salonda, dönemin gazete kupürleri ve dergileri de ozanın yaşamına ve ölümüne ilişkin haberlerle sergileniyor.

17 Mart 1973’de ölümünden dört gün önce yazdığı “Selam saygı hepinize, gelmez yola gidiyorum” sözleriyle başlayan şiirinin de bulunduğu salonda, Veysel’in plakları ve kasetleri de görülebiliyor.
Sergi, 31 Mart 2016’ya kadar gezilebilecek.