Davutoğlu:AYM yetkisini aştı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazeteciler Can Dündar ile Erdem Gül’e tahliye yolunu açan ‘hak ihlali’ kararını veren Anayasa Mahkemesi’ne sert eleştiriler yöneltti. Davutoğlu, “Birinci mahkeme kararını yönlendirmesi, ona bir takım istikamet çizmesi AYM’nin yetkisini aşan tutumdur” dedi. KKTC Başbakanı Kalyoncu ile ‘KKTC’ye Su Temin Projesi’ni imzaladıktan sonra basın toplantısında soruları yanıtlayan Davutoğlu özetle şöyle konuştu:

BİR CASUSLUK FAALİYETİ

“(AYM’nin Dündar ve Gül kararı ve Cumhurbaşkanı’nın sözleri) Bu 2 gazeteci, aradan uzun süre geçtikten sonra gizli belgeleri, kanuni bakımdan sakıncalı belgeleri yayınlamışlardır. Bir casusluk faaliyetidir. Basın özgürlüğü olarak değerlendirilemez. Bu belgeleri verenlerin ve yayınlama için çaba sarf edenlerin amacı açıktır. Türkiye’yi baskı altına almak ve hükümeti sanık sandalyesine oturtmak. İşin esası budur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AYM’nin Can Dündar kararına saygı duymamCumhurbaşkanı Erdoğan: AYM’nin Can Dündar kararına saygı duymam

BİZ GETİRDİK, PİŞMAN DEĞİLİZ

Önemli bir gerekçe söz konusu değilse tutuksuz yargılama esastır. Çünkü onların suçlu olduğuna dair bir karar tecelli etmemiştir. Bu duruma dair demiyorum, ilkesel olarak söylüyorum. AYM’ye bireysel başvuru şartını da biz getirdik. Pişman değiliz.