ANAYASA yı niye değiştirmek istedikleri anlaşıldı..Kahraman ”Dindar Anayasa ”istedi

Meclis Başkanı Kahraman’dan laiklik çıkışı

TBMM Başkanı İsmail Kahraman: Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır.

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nde, İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliğince (AYBİR) düzenlenen “Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa” başlıklı konferansta konuşan Türkiye Büyük Millet MEclisi Başkanı (TBMM) İsmail Kahraman gündeme bomba gibi düşen “laiklik” çıkışında bulundu. Meclis başkanı Kahraman resmen “Laiklik yeni anayasada olmamalıdır” dedi.

“LAİKLİK YENİ ANAYASADA OLMAMALIDIR”

1982 Anayasası’nın herhangi bir yerinde Allah lafzının geçmediğini belirten Kahraman, şöyle devam etti: “Ama Anayasa inanca göre tasnif edildiğinde, bu 82 Anayasası da, 61 Anayasası da dindar anayasalardır. Neden? Resmi tatiller, Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı’dır. Din dersleri mecburidir ve inanca dayalı bir yapısı vardır. Yani seküler değildir, dindar anayasadır. Laiklik tarifi de ona göre olmalıdır. Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır. Dünyada üç anayasada laiklik var. Fransa, İrlanda, bir de Türkiye’de var. Tarifi de yok. İsteyen, istediği gibi bunu yorumluyor. Böyle bir şey olmamalıdır. Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım.”

“LADİNİLİK OLMAMALI YENİ ANAYASA’DA VE DİNDAR BİR ANAYASA OLMALI”

Bazı ülkelerdeki anayasalarda dini ibarelerin bulunduğunu söyleyen ve örnekler gösteren Kahraman, “Peki niye biz Müslüman bir ülke olarak, dinden kendimizi arındırma, geri çekme durumunda olacağız? Niye? İslam İşbirliği Örgütü’ne kayıtlıyız, üyesiyiz, kurucusuyuz. İslam Kalkınma Bankası’nda varız. Bir İslam ülkesiyiz. Nedir yani? Neden? Ladinilik olmamalı yeni anayasada ve dindar bir anayasa olmalı” dedi.