Amerika’ya Clinton, Türkiye’ye Akşener…

Bayramlaşma yaparken üç beş beyinleri yıkanmış kişilerin, MHP’nin en güçlü Genel Başkan adayı olan Meral Akşener’in toplantısını basmasıyla, ABD’de Kasım ayında yapılacak olan Başkanlık seçimlerinde Hilary Clinton’ın önünü kesmek isteyenler arasında siz bir bağlantı kurabiliyor musunuz? Ben kurdum bile. Bunların kimler olduğunu belki yazının sonunda açıklarım, belki de sonraya bırakırım. Önce hele şu yazıyı bir bitirelim de sonrasını hep birlikte düşünürüz.

Önce Meral Akşener’den başlayalım. Akşener’in siyasi geçmişini ve mücadelesini zaten biliyorsunuzdur. Bilmeyenler de bi zahmet internette Google amcaya soruversinler.

MHP’nin değişmeyen kadim lideri Bahçeli’nin pirinç ayıklar gibi partiden ayıklamaya karar verdiği taşların en büyüğü bildiğiniz gibi Meral AKŞENER. Her ne kadar diğer adaylar da birbirinden kıymetli ve değerliyse de MHP’nin ve yönetimdeki tabii senatörlerin en çok korktukları ve çekindikleri kişi Meral Akşener..
ASLINDA ADAMLAR KORKMAKTA HAKLILAR DA. KADIN BAŞINA MEYDANLARA ÇIKAN MERAL AKŞENER, SADECE MHP’YE OY VE GÖNÜL VERENLERİN YA DA MEVCUT YÖNETİMDEN BİR CACIK OLMAZ DİYE PARTİYE KÜSÜP SANDIĞA GİTMEYENLERİN değil; sağcısı, solcusu, ülkücüsü, vatanseveri, partilisi, partisizi, hemen her kesimin ilgi ve sevgi odağı oluverdi. Tabii bunda Meral Akşener’e olan ilgi ve sevgi kadar mevcut AKP yönetiminden ülkeyi bir an önce kurtarmaya karar veren gerçek milliyetçilerin de, yurtseverlerin de katkısı çok büyük oldu.

İşte bu tablo Bahçeli ve ekibini önce Türkiye’yi kurtarma fikrini değil, aksine bu kadın gelirse artık bu partide bizim altımızdaki koltuk gider diyen tabii senatörleri telaşa düşürdü. Eee kolay değil tabii. Dünyanın hiç bir demokratik ülkesinde sürekli seçim kaybettiği halde genel başkanlık koltuğu ile o koltuğa destek olmaya çalışanların görevde kalmaları mümkün değil.

İşte bunun için; iyi günde de kötü günde de hep destek oldukları, 6 Haziran’da seçmenin ciddi uyarısına rağmen yeniden iktidar yaptıkları AKP ile el ele vererek, Meral Akşener’in önünü kesmek ve daha sonra da onların tabiriyle partiden ayıklamak kararı verildi. İş bu kadar kolay ve basit denildi.
Hayır iş bu sefer o kadar kolay ve basit değil beyler.

Amerika’da Hilary Clinton nasıl ilk seçimde ABD’nin Başkanı olacaksa; göreceksiniz ilk seçimlerde de Türkiye’de Meral Akşener MHP’nin Başkanı, belki de Türkiye’nin Başbakanı olacak …

Nereden biliyorsun da bu kadar iddialı konuşuyorsun der gibisiniz.

Sıkı durun söylüyorum.

Bana da Amerika’daki dostlarımdan haber geldi.

Dostlarında kim demeyin söylemem.

Zaten siz biliyorsunuz….

Not: “Amerika’ya Clinton, Türkiye’ye Akşener…” bu slogan tamamen şahsıma aittir, izin alınmadan kesinlikle kullanılamaz. Ender Yoldar