Biden:Geç kaldığım için özür dilerim

Biden: Özür dilerim, keşke daha önce gelebilseydim

ABD Başkan Yardımcısı Biden, darbe girişiminin hemen ardından Türkiye’ye gelmemesiyle ilgili, “Amerikan halkı sizin yanınızda. Barack Obama ilk arayanlardandı. Özür dilerim, keşke daha önce buraya gelebilseydim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ve Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmelerinin ardından ortak basın açıklamasında konuşan Biden, “Bu darbe girişimi sadece Türk hükümetine değil, Türk halkına karşı yapılmış bir saldırıydı ve bu ülkedeki en önemli değerlere yapılmış, çok şiddet içeren bir ihanetti. (Bunlar) Küçük bir grup, esasında korudukları insanlara hizmet etme yemini etmiş bir gruptu” diye konuştu.

Biden, “15 Temmuz gecesi halk demokrasi uğruna yapılabilecek en büyük fedakarlığı yaptı. Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı bu darbe girişimine gerektiği gibi tepki veremediğimiz için bizzat geldim” dedi
ERDOĞAN-BİDEN GÖRÜŞMESİ

.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Biden’la yaptığı ortak açıklamada Cerablus operasyonuyla ilgili de bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cerablus bölgesinde yönelik başlatılan operasyonla ilgili olarak da şunları kaydetti:

“Koalisyon güçleri ile görüşmelerimizi yaptıktan sonra artık bizler nihai kararımızı verdik ve Cerablus’a, Özgür Suriye Ordusu ile birlikte, onların özellikle kara harekatına destek vermek suretiyle, koalisyon güçlerinin hava desteği ile oraya giriş sağlandı. Şu an itibarıyla Cerablus’u Özgür Suriye Ordusu mensupları ve Cerabluslu olanlar şu anda yeniden geri almış durumdalar ve oradaki hükümete ait veya oradaki resmi konutları vesaire ele geçirmiş durumdalar. DAİŞ de şu an itibarıyla aldığımız haberlerle Cerablus’u terk etme durumda kalmış vaziyettedir.”