ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, bugün Ankara’da

TSK Suriye’nin kuzeyinde IŞİD kontrolündeki Cerablus kasabasına yönelik operasyon başlatırken, ABD’den Türkiye’ye 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana ilk üst düzey ziyaret bugün gerçekleşiyor.
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, bugün Ankara’ya geliyor. Biden, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek.
Bu görüşmelerde, FETÖ elebaşı Gülen’in iadesi ile bugün başlayan Cerablus harekâtının ele alınması bekleniyor.
BARZANİ’YLE KRİTİK GÖRÜŞME

Öte yandan, dün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı (IKBY) Mesut Barzani Ankara’da temaslarda bulundu. Barzani Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’la bir araya geldi.
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre; PKK/PYD terör örgütünün IŞİD ile mücadele ediyor algısı yaratarak, kendisine meşruiyet kazandırma çabası içinde olduğunu ifade eden Yıldırım, Türkiye ve IKBY’nin PKK ve IŞİD dahil olmak üzere tüm terör örgütleriyle kararlılıkla mücadelesini sürdüreceğini belirtti.
IKBY Başkanı Barzani, başta 15 Temmuz darbe girişimi olmak üzere terör eylemlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar ve şehitler için taziye dileklerini iletti, IKBY’nin her konuda Türkiye ile tam bir dayanışma ve işbirliği içerisinde olacağını vurguladı.
PUTİN AY SONUNDA TÜRKİYE’DE

Dün gece saatlerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye geleceği açıklandı. Putin’in Rusya ile 31 Ağustos’ta yapılacak hazırlık maçını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte tribünden izlemek üzere Antalya’ya geleceği ifade ediliyor.