Yeter Artık HUZUR istiyoruz….

Anayasa değişikliği için yapılan Referandum sona erdi.Sonuç %51 yüzde 49 gibi hassas bir rakam olunca da beraberinde yeni tartışmaları getirdi .
YSK’nın ( Yüksek Seçim Kurulu )Mühürsüz oyları kanuna aykırı olduğu halde geçerli sayma kararı almasıyla sonuçların Hukuki boyutları daha da çok tartışılacak gibi görünüyor.
YSK ,isteyerek ya da istemeyerek Referandumu öyle bir hale getirdi ki siyasal sonuçlarını değil meşruiyetini ve hukuki boyutlarını tartışmaya başladı toplum sonuçların.
Başta Avrupa olmak üzere Referandumun ciddi şekilde tartışılmasına elbette sadece YSK neden olmadı.Özellikle iktidarın orantısız bir güç kullanarak Saray ile birlikte Devletin bütün imkanlarını seferber etmiş olması,seçimin eşit şartlarla geçmesinin engellenmesi,OHAL şartlarında yapılması,ülkedeki kutuplaşmayı ve ayrışmayı daha da artırdı.İlk bakışta Saray ve çevresi bu işi bilinçli bir şekilde yapıyor ve bundan da siyasi çıkar beklentisi veriyor görünse de referandumda ortaya çıkan sonuçlar dan memnun oluklarını pek düşünmüyoruz.Aksine sonuçların rakamsal boyutlarını örtbas etmek için ,yeni arayışlara girdiğini ve sertleştirmeyi sürdürmeye kararlı görünmeleri,referandumu seçmenlerinin dikkatlerinden kaçırmayı tercih ettiğini görüyoruz.
Kıl payı çıkan bir Anayasa oylaması ülkede birlik ve beraberliği teesssüs ettiremeyeceği gibi aksine kutuplaşmayı dahada artıracağa benziyor.Buna beklenilenin aksine Sarayın ”ATI ALAN ÜSKÜDAR I GEÇTİ, SÜR EŞEĞİNİ NİĞDE’YE” gibi söylemleri de eklenince önümüzdeki günlerinde çalkantılı geçeceği görülüyor.
OHAL’ in 3 ay daha uzatılma kararı alınması sanırım bu endişelerimizi de haklı çıkarıyor.Bu gidişle de OHAL’ in kolay kolay kalkacağını da biz şahsen düşünmüyoruz.Çünkü ülkeyi yönetenlerde bu işi çok sevmiş görünüyor.
Oya artık herkes bilmeli ki bu ülke çok yoruldu. Sükunete ve huzura ihtiyacı var.Lütfen milleti daha fazla germeyin.Yeter artık…