Yeni Dönem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın ,998 gün sonra yeniden AKP nin başına geçmesi ile Türkiye de yeni bir dönem başlamıştır.Erdoğan’ a bu yetki 16 Nisan’ da yapılan referandumda verilmiştir.Her ne kadar referandumun sonuçları ülkede tartışılsa da, YSK’ nın kesin sonuçları açıklamasıyla işin hukuki bölümüde tescillenmiştir.
Peki şimdi ne olacak?Tarafsızlık yemini etmiş olan Cumhurbaşkanı AKP Genel Başkanı sıfatını da taşıdığına göre tarafsızlığını nasıl koruyacak?.Cumhurun başı olarak mı AKP nin Genel Başkanı olarak mı konuştuğunu ya da davrandığını kim nasıl anlayacak?.
Bu ve buna benzer soruları o kadar çoğaltabiliriz ki bu sütünlar yetmez.
TÜRK SİYASETİ VE DEMOKRASİSİ BUNA HAZIR MI ?
Cumhuriyetimiz kurulduktan ve çok partili hayata geçtikten sonra Türkiye’ de böyle bir durum özellikle 1956 lar dan sonra yani 60 yıla yakın zamandır hiç ama hiç yaşanmadı.
Başkanlık sistemi özlemi içinde olan Cumhurbaşkanları geçmiştede oldu ama hiç biri gerek TBMM’nin yapısından gerekse toplum baskısından veya siyasi ortamın buna uygun olmamasından dolayı bu özlemlerini o zaman gerçekleştiremediler.
Ama bugün yaşadığımız gerçek ortada Türkiye’nin Cumhurbaşkanı aynı zamanda bir partininde genel başkanı.
Olayın sıcaklığından ve tazeliğinden dolayı bugün çoğu kimse bunun Türkiye’ ye ne kazandırıp ne kaybettireceğini henüz görmüş ve anlamış değil.Zamanla anlaşılacak.Yaşarsak hep birlikte göreceğiz.
2019 ta Başbakanlık ta kalkacak .Ülke tek adama teslim edilecek.O tek adam bugünkü Erdoğan’ mı olacak yoksa başka birisi mi seçilecek, o zaman göreceğiz.
TBMM’ nin de referandumda çıkan sonuç nedeniyle etkisinin kaybolacağını unutmayalım.
Bakanlar kurulunun da, TBMM ‘de seçilmiş milletvekillerinden değil, dışarıdan atanacak kişilerden oluşacağınıda kabul ettik zaten referandumda.
Bunlar 2019 da yapılacak seçimlerden sonra uygulamaya geçecek biliyorsunuz.
Peki size bir soru.Acaba seçimler 2019 da mı yapılacak?.Gidişata bakılırsa biraz zor .Erken bir seçim sürpriz olmaz gibi görünüyor.
Anlayacağınız YENİ DÖNEM e şimdiden hazır olmakta fayda var….