Adalet yürüyüşü

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ nun 14 gün önce çıktığı ve muhtemelen de 10 gün sonra biteceği sanılan ”ADALET YÜRÜYÜŞÜ ”İktidarın bütün tahrik ve provoke edebilecek demeçlerine rağmen gayet olgun ve vakur bir şekilde devam ediyor.
İlk günden beri gerek içeride gerekse dışarıda büyük ilgi ve destek gören ve ülkenin gündemine oturan ”ADALET YÜRÜYÜŞÜ” görülüyor ki iktidarın yani ,AKP nin kimyasını bir hayli bozmuşa benziyor..Yürüyüşün ilk günlerinde fazla önemsemeyen AKP ve sözcüleri önceleri akıllarınca olayı hafife alıp dalga geçme yolunu denediler ama baktılarki yürüyüş kar topu misali yuvarlandıkça büyüyor, bu kez de klasik söylemlerine başvurarak yürüyüşün amacının bölücülere hizmet etmek olduğunu söylemeye başladılar.Oysa taraflı tarafsız, partili partisiz herkes çok iyi biliyor ki bugün ülkenin en büyük sorunu ne yazık ki özgürlük ve adalet sorunudur.
Özellikle AKP İktidara geldikten sonra şimdi düşman ilan ettikleri FETÖ ile el ele vererek akıl almaz Adaletsizliklere yol açmışlar bir çok insanın ölmesine ve çok sayıda yuvaların dağılmasına ve haksız yerlere yıllarca zindanlarda çürümesine sebeb olmuşlardır.
Özellikle Kumpas , Balyoz Kozmik Oda davalarıyla ocaklar sönmüş, yuvalar yıkılmış, insanlar zindanlara atılmış ve manevi işkencelere uğramışlardır.
Bu ve buna benzer çok sayıda olayın yaşandığı son yıllarda, CHP milletvekili Enis Berberoğlu’ na Casusluk yaptı iddiasıyla verilen 25 yıllık Hapis cezası bardağı taşıran son damla olmuştur. Özellikle toplumun yumuşak karnı olan terörde bahane edilerek sürekli uzatılan OHAL kanunu ile işlevini iyice yitiren TBMM de devre dışı kalınca Kılıçdaroğlu, Parti olarak aldıkları kararla İstanbul ‘a yürüyerek ADALET sizliği protesto için deyim yerindeyse bir lider olarak ÇARIĞI GİYMEK zorunda kalmış ve yollara düşmüştür.
Şimdi bütün gözler Kılıçdaroğlu’ nun başlattığı bu önemli yürüyüşün İstanbul’ da nasıl noktalanacağı üzerinde yoğunlaşmaktadır.
Hep birlikte bekleyip göreceğiz.
Ender YOLDAR