24 Haziran da Cumhur İttifakının işi ZOR !

24 Haziran da yapılması kararlaştırılan Baskın seçim ülke demokrasisi için gerçekten büyük bir fırsattır.Son yıllarda sürekli irtifa kaybeden demokrasimiz 24 Haziran’ da vatandaşın sandığa gitmesiyle yeniden yükselmese bile eski günlerine gelebilir.Bunun içinde halkımızın ve ”Cumhur İttifakı ”karşısında olduklarını her seferde açıklayan siyasi partilerimizin çok dikkatli ve akıllı olması gerekir.
Özellikle ilk turda her parti mutlaka kendi adayını çıkarmalı,ÇATI ADAY hevesinden kesinlikle vazgeçmelidir.Seçmen Ekmelettin olayında yaşadığı bu travmayı yeniden yaşamak istememektedir.
Burada asıl ve önemli görev Ana Muhalefet konumundaki CHP ye düşmektedir. CHP lideri bu konuda çok akıllı ve olumlu bir tavır sergiliyor. İYİ PARTİ nin seçimlere katılması için TBMM de grup kurmasını sağlaması gerçekten müthiş bir demokratlık örneğidir.Bu vesileyle seçimlerin kilit partisi konumuna gelen İYİ PARTİ de Meral Akşener’in adaylığı ile bir hayli ön almış durumdadır.
24 Haziran’ın bana göre sürpriz partisi ise Saadet Partisi ve O nun lideri Temel Karamollaoğlu’dur. Çünkü ANAHTAR onların elinde.Eskiler hatırlarlar,unutanlara da biz hatırlatalım .Selamet Partisinin amblemi Anahtardı . Rahmetli Erbakan’ da zaman zaman siyasette Anahtar konumunda bulunurdu.Şimdiki Saadet Partisinin AKP den dolayı önü kapalıyken,özellikle 16 yıldır iktidarda olmanın verdiği yıpranmışlıktan en fazla faydalanacak görünen Saadet Partisidir.
Bu bağlamda 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ ün adaylığı mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın kesinlikle aleyhine olur.Çünkü Gül ün oy alabileceği taban AKP nin yaslandığı tabandır.Özellikle artık AKP den umudunu kesen Milli Görüşçüler Gül’e hayır diyemezler.(Benim şahsi kanaatım Sn GÜL’ ün işi garantiye almadan kesinlikle aday olmayacağı yönündedir)
Bu yüzden altını ısrarla çizdiğimiz gibi bu seçimlerin sonucunu da bize göre Saadet Partisi belirleyecektir.Hele hele Abdullah Gül’ ü adaylığa ikna edip sahaya çıkarlarsa Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘ın işi işte o zaman gerçekten de zordur.Bir zamanlar KARDEŞ olan bu ikilinin seçim meydanlarında karşı karşıya gelmesini düşünebiliyor musunuz ?
Erdoğan’ın moralinin ve kimyasının bozulması boşuna değildir.
Gerçekten de ilk defa bu seçimlerde muhalefet Erdoğan’ın sadece uykularını kaçırmakla kalmıyor beraberinde de kaybetme korkusunu da yaşatıyor.
24 Haziran’ a kadar eğer çok önemli bir hata yapılmazsa CUMHUR İTTİFAKI sandıkta beklediği ve umduğu sonucu alamayacak gibi görünüyor.
Ender YOLDAR