İnandırıcıkları kalmadı….

Bir çok seçim yaşadım, sayısını da unuttum ama hiç bir dönemde vatandaşın ekonomik açıdan bu kadar zor ve çaresiz durumda olduğunu görmedim.
Özellikle Emekliler ve dar gelirli vatandaşlar perişan.Hayat pahalılığı aldı başını gidiyor.Şimdi fiyatların nereden nereye geldiğini tek tek yazmaya kalkmayacağım,baş etmemiz mümkün değil.Hangisine yetişeceğimizi şaşırdık.
Sadece Dolar daki ,akaryakıttaki,altındaki,işsizlikteki yükselişleri söylesek yeter de artar bile.
Ama 16 yıldır ülkeyi yönetenler ,erken seçim kararı aldıktan sonra seçim yatırımı olarak bazı kararlar alıyor vatandaş bunlara dahi sevinemiyor.
Çünkü işbaşındakilerin samimiyetine artık inanmıyor,güvenmiyor.16 yıl içinde ülkenin içine düştüğü durumu görüyorlar.Şimdiye kadar kendileri için hiç bir şey yapmayanların hangi yüzle halktan yeni bir fırsat daha vermelerini istemelerine de bir anlam veremiyorlar.
İnanılır gibi değil. 16 yılda ülkede adalet ve yargı bağımsızlığını sağlayamayanlar şimdi yeniden adalet getireceğiz diyorlar.
Başta Basın özgürlüğü olmak üzere düşünce özgürlüğüne her türlü baskıyı uygulayanlar ve hapishanelerin dolmasına yol açanlar şimdi özgürlükten dem vuruyorlar.
Doları,Eoro yu Altını enflasyonu,işsizliği 16 yıldır düşüremedikleri gibi aksine süratle yükselmesine yol açanlar vatandaştan yeniden iktidar olmak için oy istiyorlar.
Oysa halk bunlara hiç bir siyasi partiye kısmet olmayacak bir şekilde 16 yıldır yapılan her seçimde destek verdi.Her seçimde tek başlarına ezici bir çoğunlukla iktidar yaptılar.TBMM de her türlü kanunu tek başlarına çıkarabilmeleri için gerekli olan sayısal üstünlüğü sağladılar.
Karşılarında kendilerine engel olacak güçlü bir muhalefet hiç olmadı.Kendi tabirleriyle seçmen bunlara ”NE İSTEDİYSE VERDİ” O na rağmen gelinen nokta ortada.
İnandırıcıklarını tamamen kaybettiler, kendilerince hayali suçlu yarattılar, ama bu defada halk artık gözünü açtı.
24 Haziran’ da işleri bu defa gerçekten zor…