ABD ‘nin şımarık çocuğu !

İsrail’in Gazze de son yaptığı vahşet bardağı taşıran damla oldu.
Yıllardır süren İsrail vahşeti halen devam ediyor. Masum bir çok insanın şehit edilmesine rağmen özellikle adı müslüman olan ülkelerin sessiz ve duyarsız kalmaları kanımızı donduruyor.
Dünyanın , özellikle Amerika Birleşik Devletlerinin bu katliamlara ve vahşete karşı duyarsız kalmaları insanlık adına yaşanılan bir utançtır.
İsrail Ortadoğu’da şımarık bir çocuk gibi davranma lüksüne, artık sahip değil. Dünyada ve bölgedeki gelişmeler dikkate alınırsa, İsrail barış konusunda adım atması gerekirken ne yazık ki halen eski alışkanlıklarını devam ettirmesi anlaşılır gibi değil.
Artık ne eski bir bölge var, ne eski dünya var. Bu yeni şartlar dikkate alınarak terör anlayışından İsrail vazgeçmelidir. Gazzeliler, Filistinliler çok şeylerini kaybettiler. Ama onurlarını, kimliklerini, inançlarını ve azimlerini kaybetmediler. İnanıyorum ki bu azim ve inanç onları başarıya ulaştıracaktır. 80 milyonun onlar için dua etmesi yetmez bütün müslüman ülkeler bir araya gelip İsrail’e bir an önce haddini bildirmelidir.Yoksa bu şımarık çocuğun uslanması imkansız.Tabii burada İsrail halkı ile İsrail i yönetenleri aynı kefeye koymamaya dikkat edilmelidir.
Öyle bağırmakla, çağırmakla, bildiri yayınlayıp,mitingler yapmakla bu iş çözülmez.
Önce müslüman ülkeler Filistin konusunda birlik ve beraberlik içinde olduklarını bütün dünyaya göstermelidir.
Her türlü diplomatik yol ve yöntem etkili ve caydırıcı bir şekilde kullanılmalıdır.
İsrail’e en güzel cevap yine İsrail ‘in anlayacağı dilden verilmelidir.
Bu tepkinin nasıl ve ne zaman olacağı ,yoksa hiç mi olmayacağı en büyük soru işaretidir.
Dünyada insanlıktan nasibini almamış ama lafa gelincede bizlere insanlık dersi vermeye kalkanların, artık İsrail’ de bütün dünyanın gözü önünde yaşanan bu katliamlara ve vahşete daha fazla seyirci kalmalarına hiç ama hiç kimse göz yummamalıdır.
Sadece Türkiye ile bu iş olmaz….Ama görünen o ki müslüman geçinen bu Arap ülkelerinin bu korkak ve pısırık tavrı ile Türkiye ‘siz hiç olmaz….