24 Haziran sürprizlere gebe …

Son yılların en kritik seçimine, yani 24 Haziran’a artık sayılı günler kaldı.

Seçim yaklaştıkça da ister istemez meydanlar ısınıyor ve de hareketleniyor.

Adaylar kadar seçmenleri de bir heyecandır sardı.

Erdoğan ve AK Parti ilk kez bu seçimlerin kesin ve peşin favorisi olmaktan çıktı. Kalabalıklar ve adayların gösterdiği performanslara bakılırsa bu seçimlerin sonuçlarını tahmin etmek pek de öyle kolay görünmüyor.

Başta kamu oyu anketçileri olmak üzere çoğu kişi ve kurumlar sonuçlar konusunda ciddi şekilde yanılabilirler.
Şimdiye kadar yapılan hemen hemen bütün seçimlerde AKP ve Erdoğan hep hücum taktiği uygular, gündemi tespit eder muhalifleri ve rakipleri de genellikle savunmaya geçerlerdi. Bu defa durum tam tersi, Erdoğan’ın son zamanlarda sürekli bahsettiği ve bu gerekçeyle, çoğu Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere görevden alma gerekçesi olarak gösterdiği METAL YORGUNLUĞU sanki AKP’de hala devam ediyor.

Koskoca seçimi Erdoğan adeta tek başına sırtlanmış götürmeye çalışıyor. Tabii meydanlarda da bu yorgunluğun alameti rahatlıkla görülebiliyor.Hata üstüne hata yapıyor,sürekli dili sürçüyor.Tabii kolay değil karşısında 16 yılın yorgunluğu da var.
Erdoğan’ da AKP de gitmez diyenler ,bile yavaş yavaş galiba bu sefer” TAMAM” demeye başladılar. Tabii ki bunda önce İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’ in ve daha sonrada meydanlara inen CHP nin adayı olarak sahneye çıkan ve kendisini Milletin adayı olarak kabul ettiren Muharrem İnce’ nin de göstermiş oldukları performansında büyük payı var.
Özellikle Muharrem İnce’ nin doldurduğu meydanlardaki coşkulu ve heyecanlı kitleler artık bu iş olacak moduna girmeye başladılar bile.
Muharrem İnce’ nin önce 2. tur da Erdoğan la baş başa kalma stratejisi artık neredeyse bu iş ilk turda bitebilir inancına dönüşmeye başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın 16 yıllık yıpranmışlığının ve halkın yaşadığı ekonomik sıkıntılarla birlikte bıkkınlığının da bunda payının büyük olduğunu da unutmayalım.
Netice olarak bizi 24 Haziran da büyük sürprizler bekliyor diyebiliriz.