Memleketimden POŞET manzaraları

1 Ocak’tan itibaren marketlerde paralı hale gelmesi plastik poşet satışlarını azaltmaya başladı ancak bu kez de kanserojen maddelerden üretilen kalın plastik çanta tehlikesi baş gösterdi. Marketlerin çoğu üreticiden 1.5 liraya aldığı “Ekoteks” belgesi bulunmayan, gıda koymaya uygun olmayan plastik çantaları üzerine kâr koyarak 4.5 liradan satıyor. 3 liraya üretilen bez çanta fiyatları ise bilinçli tüketicilerle 5 liradan başlayan fiyatlarla buluşuyor.
Yasak başlayınca fırsatçılara gün doğdu. Plastik poşetin 25 kuruştan satılması, marketlerin kanserojen kalın plastikten yapılan çanta satışlarını patlattı. Marketlerin çoğu 1.5 liraya aldıkları plastik çantaları 4.5 liraya satıyor. Bilinçli tüketicinin tercihi ise bez çanta.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

“VATANDAŞIN 25 KURUŞ ÖDEYECEK HALİ OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI”

Öztrak ücretli poşet uygulamasıyla ilgili olarak “Vatandaşın 25 kuruş ödeyecek hali olmadığı ortaya çıktı” dedi.

İşte Öztrak’ın açıklamaları;

Çevreyi korumak için iki tane yöntem vardır. Ya kirleteni cezalandırırsınız ya da kirletmeyeni ödüllendirirsiniz. Vatandaşımızın daha fazla mağdur olmasını önlemek için poşet kullanmayanı ödüllendirecek bir yöntemi poşet kullananı cezalandıran yöntem yerine mutlaka getirmelerini öneririm.”