KADIN MUHTARLAR BAŞKENT’TE BULUŞUYOR…

KADIN MUHTARLAR BAŞKENT’TE BULUŞUYOR…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ ARAZİSİNDE TÜRKİYE’NİN İLK KADIN MUHTARI GÜL ESİN ANISINA HATIRA ORMANI KURUYOR

-TÜRKİYENİN DÖRT BİR TARAFINDAN BAŞKENT’E GELECEK OLAN KADIN MUHTARLAR, “BAŞKENT’TE BİR DİKİLİ AĞACIN OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA BİR ARAYA GELECEK

-ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRE BAŞKANLIĞI İLE KADIN MUHTARLAR DERNEĞİ, ATATÜRK’ÜN TÜRK KADINLARINA MUHTAR SEÇİLME HAKKINI VERMESİNİN 86. YIL DÖNÜMÜ NEDENİYLE 26 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ “AĞAÇ DİKME ETKİNLİĞİ” DÜZENLEYECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 26 Ekim Cumartesi günü Türk kadınlarına muhtar seçilme hakkı verilmesinin 86. yıl dönümünü Türkiye’nin dört bir yanından Başkent’e gelen kadın muhtarlarla kutlayacak.
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Kadın Muhtarlar Derneği iş birliği ile Atatürk tarafından Türk kadınlarına muhtar seçilme hakkının verilmesi nedeniyle “Ağaç Dikme Etkinliği” düzenlenecek.

TÜRKİYE’NİN İLK KADIN MUHTARI GÜL ESİN ANISINA HATIRA ORMANI
Başkent’te görev yapan ve birçok ilden Ankara’ya gelecek olan 200 kadın muhtar, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde (Yeni Batı Mahallesi, 2418 Sokak, No:3- 75. Yıl Hipodrom arkası) 26 Ekim Cumartesi günü 14.00-16.00 saatleri arasında Türkiye’nin ilk kadın muhtarı olan Gül Esin anısına hatıra ormanı kuracak.
“Başkent’te bir dikili ağacın olsun” projesini hayata geçirecek olan kadın muhtarlar sanatçı Lara ile birlikte ağaç dikme etkinliğine katılacak.
Aydın’ın Çine ilçesinin Karpuzlu bucağında 1933 yılında Türkiye’nin ilk kadın muhtarı seçilen Gül Esin, o dönemde Mustafa Kemal Atatürk tarafından da ödüllendirilmişti.