”Gazeteciler açıkça hedef gösteriliyor”

”Halkın gerçekleri öğrenmesini istemeyen iktidarlar, gazetecileri susturmak için her yola başvuruyor.

İktidar ve destekçileri tarafından gazetecilerin mesleki çalışmaları kapsamında yaptığı her iş suç kapsamına alınıyor, hatta suç uyduruluyor. Gazeteciler açıkça hedef gösteriliyor.”
Çağdaş Gazeteciler Derneği nin yayınladığı son bildiride yer alan bu görüşlere katılmamak elde değil.
Son zamanlarda İktidarın icraatını eleştiren haberler yapan gazeteciler, yazdıkları için de yazmadıkları için de suçlanmaya ve göz altına , alınmaya hatta tutuklanmaya başladı.
CHP İstanbul eski Milletvekili Barış Yarkadaş, medyanın 2018 yılını ağır bir baskı sürecinde geçirdiğini söylediği rapor yayınlanalı 2 yılı geçtiği halde bugün o günlerden de kötü bir tabloyla karşı karşıyayız..
Barış Yarkadaş, gazetecilerin düşüncelerini ifade ettikleri için AKP’nin hedefi haline geldiklerini “Türkiye’de şu an 170 gazeteci cezaevinde… Eren Erdem bu isimlerden yalnızca biri olduğunu dile getireli 2 yılı geçmesine rağmen bugün gelinen nokta daha da vahim bir şekilde karşımızda duruyor.

Daha iki ay önce, istihbarat görevlisinin cenaze töreni haberi gerekçesiyle Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Muhabir Hülya Kılınç, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser, Yeniçağ Gazetesi Yazarı Murat Ağırel tutuklandı. Çok sayıda gazeteci hapishanede. Türkiye, Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütünün Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 2008’de 102. sırada yer alan Türkiye 2019 yılında 180 ülke arasında 154’üncü sıraya düştü.

ÇGD Bu tablonun halkımıza da ülkemize de yakışmadığını belirterek

”Biz gazeteciler, özgür bir basın olmadan özgür bir toplumun da olamayacağı görev bilinciyle, her türlü baskıya karşın, halkın haber ve bilgi alma hakkı için yazmaya devam edeceğiz.

İktidarı da Anayasa’ya, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne saygılı olmaya, halkın haber alma hakkının önündeki tüm engelleri kaldırmaya davet ediyoruz.”diye feryat ediyor.

İktidarın bu feryada kulak vermesi gerekmiyor mu?

Basının özgür olması sadece gazetecilerin değil Devletinde,milletinde daha rahat nefes almasını ve dünyanın gözünde daha itibarlı olmasını sağlar.