İnce dönüşü olmayan bir yolda

”Muharrem CHP’de siyasi mücadelesi ile de demokrasiye inancı ile de CHP’ye bağlılığı ile de israf edemeyeceğimiz bir siyasetçidir.İnanıyorum ki, İnce’de sağduyusu, CHP sevgisi ve demokrasiye bağlılığı ile bu yanlıştan dönmek için yol açar.Bu faciayı önlemek zorundayız. Bundan sadece CHP değil Türkiye’de kazançlı çıkar. Çünkü kırılmaya tahammül edilemeyecek bir siyasi tablo içindeyiz.Elbette sessiz kalıp seyredecek değiliz.”
Bu sözler CHP den ayrılıp yeni bir parti kurmak için yola çıkan Muharrem İnce’ ye.
Söyleyen de CHP nin ağır topu eski Genel Başkanı Deniz Baykal .Bu açıklamaları da Gazeteci arkadaşımız Orhan Uğuroğlu’na yapıyor.
Bu açıklamanın hemen ardından da Muharrem İnce ; Habertürk yazarı Fatih Altaylı’ya “Ben bir parti kurmuyorum. Ben yola çıkıyorum. Yüzde 31’le bıraktım. Şimdi onu yüzde 51’e çıkarmak için yola çıkıyorum” diyor.
Aynı İnce ” Cumhurbaşkanlığı adaylığı süreciyle ilgili olarak ta “Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayı kesinlikle Abdullah Gül’dü. CHP’den birini asla düşünmüyordu. Ama onun bu planını Meral Akşener bozdu. Açık söylüyorum ben Akşener sayesinde aday oldum” diye konuşuyor.
Bütün bu sözleri niçin derleyip topladık.Herkes İnce’ nin artık dönüşü olmayan İNCE bir yola girdiğini görsün anlasın diye.
Çünkü gördüğümüz ve anladığımız kadarıyla İnce CHP ile gemileri yakmış,köprüleri de atmış.
Hoş Sn İnce ,daha sonra parti kurmayacağını,siyasi bir hareket için yola çıkacağını açıklayarak sosyal demokratlardan gelen tepkileri hafifletme yolunu seçse de artık kolay kolay bu yoldan geri dönüş olmayacağını olursa da siyaseten tamamen biteceğini de bilecek tecrübeye de sahip ya.
Her ne kadar kendisi demese de yakınları !”Yok Kurultay da tuvaletin kenarına oturtulmuş,yok protokolde kendisine yer verilmemiş,salonda itibar edilmemiş” deseler de bunların hepsi işin bahanesi, yani eskilerin deyimiyle de lafı Güzaf…
Sanki İnce, meşru yollardan Kılıçdaroğlu’ndan CHP genel Başkanlığını alamayacağını ”özellikle geçen yıl yapılan yerel seçimlerde elde edilen başarılı sonuçlardan ”sonra iyice anlamış ve emin olmuş ki egosuna yenilerek bu kararı almış.Diğerleri sadece bahane, partiden ayrılmak içinde uydurma ve inandırıcılığı olmayan gerekçeler..
Sn İnce bundan sonra elbetteki kendi yolunu çizecek ve çizdiği bu yol da da yürüyecektir.
Önemli olan çıkılan bu siyasi yolda yalnız yürümemektir.
İlk görüntülere bakılacak olursa bu yolda başta Cumhur İttifakı olmak üzere bazı küskünler kendisini hararetle desteklemektedir.
Yandaş basında sabah akşam İnce ye methiyeler düzülerek ,adeta göklere çıkarılmaktadır.
CHP den henüz bu konuda resmi bir sesin çıkmamış olması da hem manidar hem de oldukça düşündürücüdür.
Anlaşılan sonbahara doğru yepyeni bir siyasi hareket ve oluşumla karşılaşacağız gibi….
Haydi hayırlısı….