‘Emeklilerimize sahip çıkmalıyız’

Ender YOLDAR

Bu ülkenin bugün en büyük sorunu Emeklilerimizin içinde bulunduğu ekonomik sorunlardır.,bu nedenle mutlaka  emeklilerimize sahip çıkmalıyız.. 

Hangi emekli  10 bin lira maaşla bu memlekette hem kira ödeyip hem de geçinebilir.?

Emekliler aldıkları maaşlarla  doğal gaz mı ödeyecek, elektrik mi, su mu ödeyecek? Gidip de pazara mı çıkacak, erzak mı alacak, çorbayı nasıl kaynatacak, karnını nasıl doyuracak, bundan sonra hayatını nasıl geçindirecek?

Emekliler bugüne kadar hep ezildi, hep unutuldu, ihmal edildi. 

Eğer sen emekline bir gelecek sunmazsan çalışanın da geleceğinden ümidi olmaz, kaygısı olur. 

Emeklilerin sorunu Türkiye’nin gerçek beka sorunudur. Hepimiz bir gün emekli olacağız ve emeklilerini açlığa, sefalete, yokluğa terk eden, pazara çıkamaz hale getirenleri de mutlaka unutmayacaktır.

Eksiden emekli eczaneye giderdi, ilaçlarını alırdı, emekli yüzde 10 ve çalışan yüzde 20. Hele hele raporlu hastalığı varsa, hiç para ödemeden çıkardı. Şimdi hastaneye gidiliyor, doktor muayene ediyor, maaştan doktor parası kesiyorlar. Eczaneye gidiyor, ilaç alıyor, maaştan ilaç parası kesiyorlar. Ayrıca doktorun yazdığı ilaç en ucuzu ama doktorun yazdığı ilacın en ucuzunu ödüyor. Elde bu ilaç yok, piyasada yok. ‘İlacını alacaksan fiyat farkı ödeyeceksin’ diyorlar. Raporlu ilaç alıyor, raporlu ilaçtan da fiyat farkı alıyorlar. Reçetenin yaprağına, ilacın kalemine, sağlık ocağında muayene olduysan ayrı para. Devlet hastanesinde ayrı para. Tediye ayrı para. Ayrıca 6 ay sonrasına gün veriyorlar. Erken röntgen, MR çektireceksen fark öde, gece yarısı gelecek yapıyorlar. Bu sıkıntıların hepsi emeklilerimizin sırtında. 

Emeklilerin derdi ve sorunları o kadar çok ki say say bitmez.Öncelikle en düşük emekli maaşı mutlaka asgari ücret kadar  olmalı.

Tek düşüncesi geçim olan, bırakın yoksulluğu açlık seviyesinin bile altında yaşam mücadelesi veren Emeklilerimize artık sadaka gibi zam vermekten vazgeçilmeli, onlara mutlaka ama mutlaka sahip çıkılmalıdır. 

Madem bu yıl Emekli yılı görelim bakalım…..