TİCARETİN BAŞKENTİ ÇANKAYA

TİCARETİN BAŞKENTİ ÇANKAYA

İşyeri açmak isteyenler için cazibe merkezi haline gelen Çankaya İlçesi, 2015 yılında da 5 bin 322 yeni işletmenin daha tercihi oldu. Kamu kurumlarının, üniversitelerin, hastanelerin yoğun olduğu ilçede, geçtiğimiz yıl 4 bin 600 sıhhi işyeri açıldı.

Çankaya, 2015 yılında da Başkent’in ticaret merkezi oldu. Çankaya Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün yayınladığı rapora göre, geçtiğimiz yıl ilçede 5 bin 322 yeni işyeri açıldı. Çankaya’da 2015’te açılan işletmelerin 4 bin 600’ü market, büro, kuaför, pastane, lokanta, konfeksiyon gibi sıhhi işyeri, 388’i depo, ilaçlama, imalathane gibi gayri sıhhi işyeri, 334’ü ise eğlence ruhsatı için belediyeye başvurdu.

EN ÇOK İŞYERİ YILIN İLK ÜÇ AYINDA AÇILDI
Özellikle yılın ilk üç ayında 2 bin 57 gibi rekor sayıda işyeri açılan Çankaya’da, ‘hafta tatili’ ve ‘canlı müzik ruhsatı’ başvuruları da eklendiğinde yıl boyunca toplam 7 bin 531 işletmeye yeni izin verildi.
Her türlü ayrıntının incelenerek verildiği ruhsatlar, daha sonra da işletmenin uygunluğu açısından ruhsat denetim ekipleri ve zabıta tarafından da kontrol edildi. Çankaya Belediyesi denetim ekipleri, geçtiğimiz yıl 8 bin 200’den fazla işyerinin ruhsat kontrolünü gerçekleştirdi.