Hindistan’da büyük facia: 80 ölü

Hindistan’ın güneyindeki Kerala eyaletinde bir tapınakta çıkan yangında 80’den fazla kişi öldü, 250 kişi yaralandı.

Olay, gece saatlerinde, Kollam kentinde büyük bir festivalin gerçekleştirildiği Puttingal Tapınağı’nda meydana geldi. Eyalet İçişleri Bakanı Ramesh Chennitala, tapınağın Perşembe günü başlayacak Hindu yeni yılı ‘Vişnu’ için hazırlandığı sırada, havai fişek gösterisi denemeleri yapılırken kıvılcımların başka havai fişek balyalarına sıçradığını, büyük bir patlama gerçekleştiğini, dev alevlerin dakikalar içinde tapınağı sardığını, içerideki onlarca kişinin kaçmaya fırsat bulamadan yaşamını yitirdiğini söyledi. Bakan Chennitala, olayda ihmalleri bulunan kişilerin tespit edilmesi için soruşturma başlatılacağını belirtti.

Çin’in resmi haber ajansı Şinhua, olayda 80 kişinin öldüğünü, 250 kişinin yaralandığını duyurdu. India Today gazetesi de bilançonun 84 ölü olduğunu bildirdi. Hastaneye kaldırılan ağır yaralılar sebebiyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Hindu bayramları içinde en coşkulusu olan festival, yeni mevsimin gelişi için kutlanıyor. Ülkede tüm çatışmaların sona erdiği, ilişkilerin tazelendiği ve onarıldığı, kötü anıların geride bırakıldığı gün olarak kabul ediliyor.