TAŞDELEN TUNUS ESNAFIYLA BULUŞTU

TAŞDELEN TUNUS ESNAFIYLA BULUŞTU

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen esnaf ziyaretlerine devam ediyor. İlçenin birçok bölgesinde esnaf toplantıları yaparak bölgenin ihtiyaçlarını dinleyen Taşdelen, son toplantısını Tunus Caddesi esnafıyla gerçekleştirdi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen Tunus Caddesi esnafıyla The Bigos’da bir araya gelen Taşdelen, istek ve önerileri dinledi. Eksikliklerin giderilmesi için yapılması gerekenlerin karşılıklı masaya yatırıldığı toplantıda, işletme sahipleri akıllarındaki soruları doğrudan Taşdelen’e sorarak aydınlandılar.

Cumhuriyet Halk Partisi Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Çankaya Belediyesi Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve Müdürlerin de katılımıyla gerçekleşen toplantıda, kafe ve barlardaki ses düzeyinden, ruhsat ve vergilere kadar birçok konu konuşuldu.

TAŞDELEN: “HAYATLA İÇ İÇE OLAN ÇÖZÜM ODAKLI BİR BELEDİYECİLİĞİ HAYATA GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Yaşanan terör olaylarının ardından ekonominin geriye gittiğini ve esnafın zor durumda kaldığını belirten Taşdelen, tüm sıkıntıları el birliğiyle aşmak gerektiğini söyledi. Tunalı, Bahçeli, Kızılay bölgesi esnafı gibi birçok noktaya ziyaretlerini sürdürdüğünü ifade eden Taşdelen; “Henüz gidemediğimiz bölgelerimize de kısa süre içinde gideceğiz, ulaşmadığımız, sorun ve sıkıntılarını dinlemediğimiz hiçbir yer kalmayacak. Biz, her zaman esnafımızın da vatandaşlarımızın da yanındayız, sizlerin de bizim yanımızda olduğunuzu biliyoruz” dedi.

“Hayattan kopuk, mevzuata takılmış bir belediyecilik yerine, hayatla iç içe olan çözüm odaklı bir belediyeciliği hayata geçirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuşan Alper Taşdelen, projelerin bu yönde geliştirildiğinin de altını çizdi.

Taşdelen konuşmasının ardından Tunus Caddesi esnafından gelen soruları yanıtladı ve çözüm yolları üzerine fikir alışverişi yapıldı. Diğer esnaf toplantılarında olduğu gibi Tunus Caddesi esnafının da, Belediye ile iletişimin güçlendirilmesini sağlamak amacıyla beş kişilik komite kurmasına karar verildi.

“THE BIGOS” DA ÇANKAYA’NIN FİLİZLERİ AİLESİNE KATILDI

Toplantının ardından Taşdelen, Çankaya Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Çankaya’nın Filizleri”ne, Hacettepe Üniversitesi’nde eğitimine devam eden bir öğrenciye destek olarak katılan The Bigos’un sahibi Altan Aytar ile birlikte mekan girişine plaka çaktı. Ankara’da öğrenim gören ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri ile destek olmak isteyen vatandaşları bir araya getiren Çankaya’nın Filizleri ailesine katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten Aytar, bu örnek çalışmanın duyarlı Çankayalılar ile hızla büyüyeceğine inandığını söyledi.