AYŞE ÇINAR’IN İLK ALBÜMÜ: DENİZ GİBİ SEV HERŞEY HAYAL ETMEKLE BAŞLADI…

Türkiye’nin yepyeni sesi Ayşe Çınar ilk albümü ”Deniz Gibi Sev”i dinleyicilerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

“Hayatım boyunca isteklerimin peşinden koşmaktan hiç yorulmadım. Dönüp arkama baktığımda gerçekleştirmek adına çabaladığım ne varsa hayatın da benim için parçaları birleştirdiğini gördüm. Herkesin, yaşamında öncelikle kendi için keyif alarak yapacağı bir şeyler olduğuna inanıyorum. Bu benim için müzikti ve bunu insanlarla paylaşmak istedim” diyen Ayşe Çınar, çıkış şarkısı olarak aynı zamanda albüme ismini veren ”Deniz Gibi Sev ” şarkısını müzikseverlerin beğenisine sunuyor.

Yıllardır üzerinde çalıştığı şarkılarını ilk albümü olan “Deniz Gibi Sev”de toplayan Ayşe Çınar, albümde büyük bir tesadüf eseri tanıştıkları dünyaca ünlü şarkıcı Monica Molina’nın “A Paso Lento” şarkısını “Kalbimin Çaresi” adıyla Türkçe olarak seslendirdi.

İlk albümü ”Deniz Gibi Sev” de Erkin Hadimoğlu ile birlikte besteledikleri “Paramparça” şarkısı dışında; Erkin Hadimoğlu, Ender Gündüzlü, Noel Molina, Tolis Keklidis, Metin Yavuzer ve Zafer Rengin Baykal’ın bestelerinin olduğu 10 şarkı ve Deniz Gibi Sev’in remix’i de olmak üzere toplam 11 şarkı yer alıyor.

Naif ses tonu ile kendine hayran bırakan Ayşe Çınar’ın, Akdeniz ve Latin müziği tınılarını taşıyan ilk albümü ”Deniz Gibi Sev” Pasion Turca etiketi ile 20 Mayıs’ta dijital platformlar, Haziran ayının ilk haftası da tüm müzik marketlerde yerini alacak.
unnamed (2)

AYŞE ÇINAR HAKKINDA

İzmir doğumlu Ayşe Çınar küçük yaşlardan beri müzikle iç içe bir hayat sürmenin hayalini kurdu. Kıbrıs’ta okuduğu yıllarda Beyhan Demirdağ ve Sabahat Tekebaş ile başladığı şan derslerine halen Gül Sabar ile devam etmektedir. Üniversite yıllarında solistlik yaparak katıldığı radyo ve televizyon programlarıyla müzik çalışmalarına devam eden Çınar, Kuzey Kıbrıs’taki Pazarlama Yüksek Lisansının ardından, 1997 yılında müzikle daha yakından ilgilenebilmek için İstanbul’a yerleşti.

Eş zamanlı olarak iş hayatında da kariyer yapan Çınar çalıştığı özel bir şirket için hazırladığı sahne performansı sırasında müzisyen Erkin Hadimoğlu ile tanıştı ve bu tanışma aynı zamanda ileride birlikte yapacakları müzikal çalışmaların başlangıcı oldu.

Ayşe Çınar müzik direktörlüğünü Erkin Hadimoğlu’nun yaptığı 2006 yılında yayınlanan “Geçmişten Geleceğe Yunus Emre” adlı albümde “Gel Tanış Olalım “ parçasının Almanca versiyonunu yorumladı.

Müzikal anlamda bir dönüm noktası olan bu karşılaşma sonrası birlikteliklerini özel hayatlarına da taşıyan çift, 2008 yılında hayatlarını birleştirdi. Çınar, yıllar içerisinde seslendirdiği jingle, dizi müzikleri, müzikal parçaları ve orkestra şarkıcılığıyla çalışmalarına devam etti.

Ayşe Çınar, 2009 yılında özel bir televizyon kanalında yayınlanan “Maskeli Balo” dizisinin jenerik vokallerini ve “Başka Bir Hayat” şarkısını seslendirdi.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu için 2012 yılında hazırlanan “Oz büyücüsü” müzikal şarkılarını ve 2014 yılında “Rumuz Goncagül” müzikalinde yer alan “Bundan Sonra” şarkısını yorumladı.

Ayşe Çınar, 2014’te yıllar içinde yaptıkları şarkıları ilk albümleri olan “Deniz Gibi Sev”de toplamaya karar verdi. Albümde, ilginç bir tanışma hikâyeleri olan dünyaca ünlü sarkıcı Monica Molina’nın “A Paso Lento” parçasını Türkçe olarak ilk defa 2014 Ağustos ayında Harbiye Açık Hava Tiyatrosunda birlikte seslendirdi.

“Deniz Gibi Sev” 2016 yılının Haziran ayında Pasion Turca etiketi ile yayınlanacak.