ÇANKAYA’DAN RAMAZAN’DA 4 BÖLGEYE İFTAR ÇADIRI

RAMAZAN’DA 4 BÖLGEYE İFTAR ÇADIRI

Çankaya Belediyesi 2014 ve 2015 yıllarında olduğu gibi bu Ramazan’da da ilçenin 4 farklı noktasına iftar çadırları kuracak. Vatandaşlarla birlikte iftar açmaya hazırlanan Çankaya Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca sivil toplum kuruluşları ile Vedat Dalokay Nikah Salonunda vereceği iftar yemeğinde bir araya gelecek.

Çankaya Belediyesi bu yıl da Ramazan Ayı’nda iftar çadırları kuruyor. 2014 ve 2015 yılları Ramazan’ında 280 bin vatandaşla iftar yapan Belediye, sivil toplum kuruluşları ile Vedat Dalokay Nikah Salonu’nda iftar düzenleyecek. Belediye ayrıca Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği (ÇAYED) Yarım Elma aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi sunacak.

Ramazan Ayı boyunca vatandaşlarla sofrasını paylaşacak olan Çankaya Belediyesi Cebeci, Türközü, Esat ve Öveçler Huzur Mahallesinde iftar çadırı kuracak. Bu yıl Huzur Mahallesi’nde Salı pazarı karşısına kuracağı iftar çadırının yerinin hazırlıklarına başlayan Belediye, hafta sonu tüm çadırlarını kurmuş olacak.

TAŞDELEN: “BİRLİK VE DAYANIŞMA İÇİN SOFRALARIMIZA BEKLİYORUZ”

Ramazan Ayı’nın birlik ve dayanışma duygularının en yoğun yaşandığı ay olduğunu ve hem birlik olmanın hem de ihtiyacı olanın yanında olmanın önemini vurgulayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Son iki yılda 280 bin vatandaşımızla iftar yaptık. Bu yıl da vatandaşlarımızla aynı sofralarda buluşacağız. Vatandaşlarımızın Ramazan Ayı’nı huzur içinde geçirmeleri için gerekenleri yerine getirdik. Gıda ve hijyen denetimlerimize devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın ibadetlerini sıhhi bir ortamda yapabilmeleri için camilerimizin temizliğini yaptık. Sürekli yaptığımız temizlik hizmetimizi Ramazan boyunca daha yoğun olarak gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızın Ramazanının hayırlı olmasını diliyor, birlik ve dayanışma için sofralarımıza bekliyoruz” diye konuştu.

Çankaya Belediyesi’nin bu yıl kuracağı iftar çadırlarının adresleri şöyle:

1. Cebeci Bölgesi: Kutlugün Sokak Cebeci Camii Yanı

2. Türközü Bölgesi: Metin Oktay Mahallesi Yunus Emre Camii Yanı

3. Huzur Mahallesi: Salı Pazarı karşısı

4. Esat Bölgesi: Bülbülderesi Caddesi Yüzüncü Yıl Mahallesi Muhtarlığı yanı