11 göl veya gölete, 85 bin pullu sazan yavrusu bırakıldı….

3-5 gram ağırlığındaki yavrular, 3-4 yıl sonra avlanabilir asgari boy olan 40-50 cm’ye ulaşıyor…..

11 göl veya gölete, 85 bin pullu sazan yavrusu bırakıldı….

HABER:Halim UTLU

2016 yılı Balıklandırma Projesi kapsamında, Karadeniz’in Büyükşehir Belediyesine sahip büyük illerinden Samsun’a tahsis edilen ve  Akdeniz  Su Ürünleri Araştırma Üretme ve  Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından üretilen pullu sazan yavruları, Samsun’a getirilerek 5 ilçede bulunan 11 göl veya gölete bırakıldı.

İç sulardaki su ürünleri popülasyonunun artırılması amacıyla, her yıl düzenli olarak yapılan balıklandırma çalışmaları programına göre, Samsun’un beş ilçesinde yer alan 11 göl veya gölet, bu yıl balıklandırma programına alınmıştı.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve  Eğitim Enstitüsü’nden alındı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2016 yılı Balıklandırma Projesi kapsamında Samsun’a tahsis edilen ve  Akdeniz  Su Ürünleri Araştırma Üretme ve  Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından üretilen balık yavrularından, toplam 85 bin adet pullu sazan yavrusu, Samsun’a getirilerek 5 ilçede bulunan 11 göl veya gölete salıverildi.

İç sularımızdaki balık varlığının devamlılığının sağlanabilmesinin büyük önem taşıdığını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Resul KARAKUŞ yaptığı açıklamada, balıklandırma çalışmalarıyla gölet ve akarsulardaki mevcut balık varlığının korunması, ekonomik değeri yüksek balık ürünlerinin artırılması ve vatandaşların hayvansal protein ihtiyaçlarının karşılanmasının hedeflendiğini söyledi.

Sazan yavruları, 3-4 yıl sonra avlanabilir boy 40-50 cm’ye ulaşıyor

İl müdür vekili KARAKUŞ,özetle şunları söyledi;”Su kaynaklarının kirletilmemesi ve suyun tasarruflu kullanılmasının yanı sıra, avcılıkta belirlenen yasak ve sınırlamalara titizlikle uyulması çok önemlidir. İç sularımızdaki doğal yaşamın devamlılığı ve sürdürülebilirliği, bu göl, gölet veya çayların ne kadar korunduğuna ve sahip çıkıldığına bağlıdır.

Amatör balıkçılar avcılık için, bu su kaynaklarını tercih ettiklerinden,onların da yayınlanan yasak ve sınırlamaları takip etmeleri ve özenle uymaları çok önemlidir. Zira,ortalama 3-5 gram ağırlığındaki sazan yavruları, 3-4 yıl sonra avlanabilir asgari boy olan 40-50 cm’ye ulaşabiliyor.”