ABD’nin yeni başkanı Trump

ABD, 45. başkanını seçmek için sandık başına gitti. 2016 Başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi aday Donald Trump, favori Demokrat Parti adayı Hillary Clinton karşısında seçimi önde bitirdi. Pensilvanya eyaletindeki 20 delegeyi de kazanan Trump 274 delegeye ulaşarak ABD Başkanı oldu
ABD’nin yeni başkanı Donald Trump oldu. Pensilvanya eyaletindeki 20 delegeyi de kazanan Cumhuriyetçi aday Donald Trump 274 delegeye ulaşarak başkan seçildi. Trump’ın, ABD başkanı seçilmek için 270 delegeye ihtiyacı vardı. Demokrat Parti Hillary Clinton’ın ise delege sayısı şu an 218.
Yasama organları Senato ve Temsilciler Meclisi’nde de Cumhuriyetçi Parti liderliğini sürdürüyor. Senato’da Cumuhuriyetçi sandalye sayısı 48, Demokratların sandalye sayısı 46.
Şu an için belli olmayan sandalye sayısı 6.

Temsilciler Meclisi’nde ise Cumhuriyetçiler kontrolü tamamen ele geçirdi. Salt çoğunluk olan 218’i geçerek şimdiden 223 sandalye kazandı. Demokratlar ise 160 sandalyede kaldı. Halen belli olmayan 52 koltuk var. Ancak bunları Clinton’ın partisi bile alsa değişiklik olmayacak

Senato’da Cumuhuriyetçilerin sandalye sayısı 48, Demokratların sandalye sayısı 46.
Şu an için belli olmayan sandalye sayısı 6.

Temsilciler Meclisi’nde ise Cumhuriyetçiler kontrolü ele geçirdi. Salt çoğunluk olan 218’i geçerek şimdiden 221sandalye kazandı. Demokratlar ise 158 sandalyede kaldı. Halen belli olmayan 56 koltuk var..Clinton’ın kampanya şefi Podesta Demokrat Parti’nin seçim merkezinde bekleyen Clinton destekçilerine, “Evinize gidin ama bu iş bitmedi daha söyleyecek şeylerimiz var. Oyların yeniden sayımını bekleyeceğiz” açıklamasını yaptı. Ayrıca başkan adayı Hillary Clinton’ın bu bir konuşma yapmayacağı belirtildi.