Yaşlılara evde bakım ve hizmet Çankaya Belediyesinden

ÇANKAYALILAR BERBER HİZMETİNDEN MEMNUN

Çankaya Belediyesinin Evde Bakım Hizmetleri arasında yer alan kuaför ve berber hizmetinden Çankayalılar memnun. Yaşlı, engelli ve hastalığından dolayı evden çıkamayan vatandaşlar bu hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

Çankayalılar için hizmetin ücretsiz ve önemli olmasının yanı sıra güvenli olması da dikkat çekiyor.

Çankaya Belediyesinin evde bakım hizmetleri kapsamında yürüttüğü evde sağlık ve temizlik hizmeti uygulamasının, kuaför ve berber hizmetlerini kapsayacak şekilde genişletilmesi, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Herhangi bir geliri olmayan sosyal güvencesi de bulunmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evde temizlik hizmeti veren Belediye, bu kapsamda ihtiyacı olanlara saç kesimi, sakal tıraşı, el ve ayak bakımı ile kişisel bakım yaptırıyor. Çankayalılar, Belediye çatısı altında verilen bu hizmetin güvenli olması açısından da önemli olduğunu belirtiyor.

Berber ve kuaför hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, Çankaya Halk Sağlığı Merkezi’ne başvurarak ücretsiz hizmet alabiliyor. Belediyeden Evde Temizlik Hizmeti de alan Bayraktar Mahallesi sakinleri Nazire-Aziz Kaynak çifti, hem berber hem de diğer hizmetler için Çankaya Belediyesine ve Başkan Alper Taşdelen’e teşekkür etti.

KAYNAK ÇİFTİ MUTLU
Rahatsızlığı nedeniyle berbere gidemeyen Emekli Bankacı Aziz Kaynak (73), “Başkan Alper Taşdelen’e teşekkür ediyorum. Belediyemizin diğer hizmetleri gibi bu hizmeti de çok yerinde oldu. Emekli olduktan kısa bir süre sonra bacaklarımdan rahatsızlandım. Evden çıkıp berbere gitme imkanım yok maalesef. O nedenle bu hizmet benim için çok önemli. Benim tıraşımı yapan çalışan da çok anlayışlı ve nazik davranıyor. Diğer hizmetleri de takip ediyorum, çok olumlu ve güzel buluyorum” dedi.

Evde Temizlik hizmeti de aldıklarını belirten Nazire Kaynak ise Çankaya Belediyesinin kültür gezilerine katıldığını, memnun kaldığını ve devam etmesi dileğini söyledi. Belediyenin bu dönemde diğer dönemlere göre farklılık yarattığına da vurgu yapan Nazire Kaynak, “Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Geziye gitmeye, kursa gitmeye imkanı olmayan insanlar var. Bence bu çok güzel bir hizmet. Çevremde birçok kişi Çankaya Evlerinde kurslara gidiyor. Ücretsiz olması da ayrıca çok önemli. İnsanlar ya meslek öğreniyor ya hobi ediniyor ya da sosyal aktivitelerde bulunabiliyor” dedi.

0850 455 02 65 HİZMET HATTI
Bu uygulamasına bir süredir kuaför ve berber hizmetlerini de ekleyen Çankaya Belediyesi, Çankaya Halk Sağlığı Merkezi’ne ulaşarak talepte bulunan vatandaşlara kadın ve erkek farketmeksizin saç kesimi, el ve ayak bakımı, sakal tıraşını ücretsiz olarak sağlıyor. Merkezin 0850 455 02 65 numaralı telefonunu arayarak başvuruda bulunan Çankayalılar, program dahilinde hizmet alabiliyorlar.