AKP istifalardan en az zararla çıkmak istiyor

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partililerden belediye ve il başkanlarının istifa nedeninin seçmene iyi anlatılmasını istedi.

Erdoğan’ın istifasını istediği isimlerden İstanbul, Niğde, Düzce, Bursa belediye başkanları istifa etmiş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, cumartesi günü istifa edeceğini duyurmuştu.

Şimdi gözler pazartesi günü açıklama yapacağını duyuran Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’da.

‘Şahıs değil dava partisi’

Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan’ın haberine göre Erdoğan başkanlığında yapılan son merkez yönetim kurulu (MYK) toplantısında belediye başkanlarının istifası ve kongre süreçleri ele alındı, istifa sürecinin anketler ve şikayetler sonucu başlatıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı MYK üyelerine, belediye başkanlarının ve il başkanlarının istifa süreçlerinin halka iyi anlatılması için talimat verdi.

‘AK Parti’nin şahıs değil dava partisi’ olduğuna işaret edilmesini isteyen Erdoğan, partide değişimin ve yenilenmenin zorunlu olduğunun vurgulanması gerektiğini de kaydetti.

İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere ağırlık verilmesini isteyen AKP genel başkanı, toplantıda istifalarda illerden gelen şikâyetlerin ve anket sonuçlarının etkili olduğunun anlatılması için uyarılarda bulundu.