”Kadir Şeker Tutuksuz Yargılanmalı!”

Kadir Şeker Tutuksuz Yargılanmalı!
Fen Lisesi mezunu olan ve tıp fakültesine hazırlanan 20 yaşındaki Kadir Şeker, bir erkek tarafından şiddete maruz kalan Ayşe D’nin hayatını kurtarmak istedi. Çıkan boğuşmada bıçak, şiddet uygulayan şahsın kalbine isabet etti ve şahıs öldü. Şiddete maruz kalan Ayşe D. de Özgür Duran’ın kendisini önce evde sonra parkta dövdüğünü, yanlarına gelen gencin kendisini kurtarmaya çalıştığını söyledi.
Ölen kişinin ‘Kasten Yaralama’, ‘Hırsızlık’, ‘Uyuşturucu Madde Ticareti’ suçlarından toplam 19 suç kaydı var. Yüzünde çok sayıda yara izi bulunan Kadir Şeker ise sevk edildiği adliyede ‘kasten yaralama’ suçundan tutuklandı.
Oğlunun karıncayı bile incitmeyecek kadar yufka yürekli biri olduğunu belirten baba Cengiz Şeker ‘Oğlum fen lisesi mezunu, üniversiteye hazırlandığı için Konya’da dershaneye gidiyordu. Dershaneden çıkıp eve dönerken parkta bir erkeğin kadını dövdüğünü görüyor. Kadını kurtarmak için araya giriyor. Adam oğluma saldırıyor. Oğlumun boynunda, yüzünde yaralar var. Boğazını sıkmış, elinden zor kurtulmuş. Bir arbede yaşanmış. Bu arada bıçaklama olayı olmuş. Çok üzgünüz. Ölen kişinin ailesine baş sağlığı diliyoruz.’
Oğlunun doktor olmak istediğini söyleyen baba Şeker “Çok sıkı çalışıyordu, doktor olmak istiyordu. Ama başımıza böyle talihsiz bir olay geldi. Benim oğlum bir canı, bir insanı kurtarmaya çalışıyordu. Onun için kendini feda etti” diye konuştu.
Yaşanılan bu müessif olaydan sonra başta yazılı ve görsel medya olmak üzere özellikle SOSYAL MEDYA da ”Kadir Şeker Tutuksuz Yargılanmalı!”kampanyası başlatıldı.
Kampanyaya katılanlar ve bu kampanyayı destekleyenlerin ortak noktası:Bu olaya “meşru müdafaa” çerçevesinde yaklaşılmalı. Sadece ‘can’ kurtarmak isteyen bu genç tutuksuz yargılanmalı! şeklinde.