Maske takmayana 3150 TL ceza

Sağlık Bakanı Fahrettin Bakan Koca, geçtiğimiz günlerde resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, vaka artışlarıyla dikkat çeken şehirler başta olmak üzere artış eğilimi olan yerlerde il hıfzıssıhha kurullarının, valilerin başkanlığında riske karşı kararlar almayı sürdürdüğünü ve maskenin yaptırımı bulunan bir sosyal sorumluluk olduğunu söylemişti.
Koca, virüsle maskesiz mücadele edilemeyeceğini vurguladı. Bakan Koca Son açıklamasında ise konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiklerini ve Bursa, Ankara ve İstanbul’da açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Maske zorunluluğuna değinen Koca, Bilim Kurulunun İstanbul, Ankara ve Bursa için maske kullanma zorunluluğu getirilmesi önerisinde bulunduğunu bildirdi.
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, açık alanlarda maske takmanın zorunlu hale getirildiğini duyurdu.Öte yandan Ankara ve Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamalarda da açık alanlarda maske takma zorunluğu getirildiği duyuruldu.
Maske takmayanlara 3150 TL para cezasının yanında İdari ve hapis cezası da uygulanacağı açıklandı.