“SİZLER ZENGİNLİK İÇİNDEYKEN MİLLETTEN SABIR BEKLEYEMEZSİN”

CHP’Lİ AKILLI’DAN ERDOĞAN’A:
“İNSANLARA AÇLIK NASİHATI VERİP KENDİLERİ SARAYLARDA OTURUYORLAR”

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Bakara Suresi’nden ayet okuyarak sarf ettiği “Sizi biraz korku ve açlıkla sınarız. Sabredenleri müjdele!” sözlerine ilişkin konuştu.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 16. Konferansı Açılış Oturumu’nda konuştu. Konuşmasında Bakara Suresi 155. ayetten alıntı yapan Erdoğan, “Dünya hayatını imtihan olarak gören insanlarız. Rabbimiz Kuran’ı Kerim’de ‘Muhakkak ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle deneriz. Sabredenleri müjdele’ bu şekilde buyurmaktadır” dedi.
“KÖTÜ GİDİŞATTAN HAŞA ALLAH’I SORUMLU TUTUYOR”
Erdoğan’ın sözlerine CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı’dan tepki geldi. CHP’li Akıllı, “Mitinglerde kutsal kitabımızı elinde sağa sola sallayarak siyaset yapan Tayyip Erdoğan şimdi de ülke ekonomisindeki kötü gidişattan haşa Allah’ı sorumlu tutmuş. İyi yaptıklarını sandıkları her şeyde kendilerine pay biçen tek adam ve şürekaları, işler kötüye gittiğinde haşa  Allah’”ı sorumlu tutuyorlar ” dedi.
“SİZLER ZENGİNLİK İÇİNDEYKEN MİLLETTEN SABIR BEKLEYEMEZSİN”
CHP’li Akıllı sözlerinin devamında ise, “Türkiye’de ekonominin berbat edilmesinin, Halkın sefalete sürüklenmesinin tek nedeni  iş bilmez, akıl dışı, hukuk dışı politikalarınızdır. O yüzden dini kullanarak insanları açlık ve korku ile terbiye etmeye çalışamayın. Sizler zenginlik içinde yüzerken, bu milletten sabır bekleyemezsiniz!” şeklinde konuştu.
Başkan Akıllı son olarak İranlı Müslüman Sosyolog Ali Şeriati’nin sözleriyle Erdoğan’a göndermede bulunarak, “Tıpkı Şeriati’nin dediği gibi, “Tek hurmayla beslenen peygamber” ve “yamalı cübbe giyen Ömer” hikâyeleriyle halkı kandırıp, kendileri için saray ve villalar inşa ettiler.” diyerek sözlerini noktaladı.