Millet mi Devlet mi?

NEVZAT AKSOY

YÖNETMEKTE PARTİZANLIK VE MENFAAT Mİ, YOKSA ADALET VE DOĞRULUK MU BASKIN GEKMEKTEDİR ?-

Değerli okuyucularımız ..

Değerli insanlar yaşanan hayatta, ve toplumda yaşayan, her bir ferdin, milli sınırlar içinde nasıl vatan bütünlüğü ve bağımsızlığı, vazgeçilmez bir unsur ise, devlet için de her bir bireyin geleceği  ve emniyeti, tarafsız bir anlayışla vazgeçilmez bir unsur olmalıdır.

Yönetilmekte olduğumuz bir toplumun birer şahitleri olarak, doğruluk ve adalet ekseriyetin-de, kendi vicdanlarımızı sorguladığımızda, maalesef yönetmekte partizanlık ve menfaatin baskin geldiğini üzülerek görmekteyiz.Tabiki her bir vatandaşın, temennisi doğruluk ve adaletten yana bir yönetimin olması istenen ve beklenen bir arzudur.

Maalesef henüz, adaletin tecelli ettiği yönetim iklimine giremedik.Peki zor mu,  hakkı ve hakkaniyeti tecelli ve tesis etmek?Tabi ki zor değil. Ne zaman  yönetim kronikleşmiş menfaat ihti-raslarından vazgeçip, milletini samimi bir kucaklama ve somut bir hizmet yönetme anlayışı moduna girerse, o zaman adalet yerini bulacaktır.

Değerli okuyucularımız, devlet ve millet zamanı durduramaz.Fakat devlet milletin bekası için şimdiye  kadar yanlış olan politikalarını  durdurabilir. Millet de  yönetimde doğru kişilere yönetme vizesi verip, aksaklıklara çanak tutmayarak, bilinçli bir yönetilen portresini sergileyebilir.Vatanını, milletini, bayrağını seven bir vatandaş olarak, vicdanım 83 milyon insanın, hakkının, hizmet ve adalet yönünden tecelli edilmediği yönünde ağır basmaktadır.

Halbuki devlet milleti için hizmetkar olması gerekirken, millet devletin hizmetkarı olmuş, bu da bizleri üzmektedir.Yönetimlerde hiçbir güç, milletten daha üstün değildir.Çünkü  yönetenler geçici, yönetilenler kalıcıdır.O yönetenlerin sefası, niçin yönetilenlere cefa olarak kalsın diyerek yorumu siz değerli okuyucularımıza bıra-kıyorum.

Sevgi ve saygılarımla