İşler iyi gitmiyor ,Putin sert kayaya çarptı !

Rusya’nın

Ukrayna’ya başlattığı 29 gündür süren işgal harekatında   işler

Vladimir Putin’in

istediği gibi gitmiyor. Putin’in beklediğinden daha yavaş ilerleyen Rusya ordusuna direnen küçük bir kasaba ise savaşın gidişatında önemli bir rol oynadı. 35 bin nüfuslu Voznesensk kasabası, başta Ukrayna ordusu destekli yerel halkıyla gösterdiği mücadele ile Rusya’nın savaş için kritik bölgelerde hakim olmasını engellerken, savaşın seyrini değiştirdi.

Savaşın şimdiye kadarki en belirleyici muharebelerinden alanlarından biri olarak görülen yaklaşık 35 bin nüfuslu Voznesensk’te stratejik olarak önemli köprünün kontrolünün sağlanması adına iki gün boyunca büyük bir mücadeleler yaşandı.

Rusya’nın bölgede göstereceği olası bir zafer durumunda, Rus kuvvetlerinin Karadeniz kıyısı boyunca daha batıya, stratejik öneme sahip Odesa limanına ve büyük bir nükleer santrale doğru ilerleyecekti.

Voznesensk’teki mücadelede yerel gönüllülerden oluşan ve bir ordu tarafından desteklenen Ukrayna birlikleri, önce köprüyü havaya uçurarak ve ardından işgalci orduyu doğuya 100 kilometreye kadar geri sürerek Rus planlarına büyük bir darbe indirdi.

Voznesensk’in 32 yaşındaki belediye başkanı Yevheni Velichko, “Bunu nasıl yaptığımızı açıklamak zor. Yerel halkımızın savaşçı ruhu ve Ukrayna ordusu sayesinde” dedi.

Belediye Başkanı Velichko, Voznesensk’ta verilen ilk savunmadan üç hafta sonra Rus güçlerinin muhtemelen başka bir saldırısının yakın olduğu ve kasabanın savunucularının onları ikinci kez uzak tutacak silahlardan yoksun olduğu konusunda uyardı.

Kaynak.NTV.com