ÇANKAYA’DAN ULUSLARARASI PROJE

ÇANKAYA’DAN ULUSLARARASI PROJE

Çankaya Belediyesi, engelliler için hazırladığı “Biz Olmadan Asla” projesini Çin’de düzenlenecek “Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Ödülü”ne gönderdi. Değerlendirme aşamasında dikkat çeken proje, Güney Kore’de düzenlenen 6. UCLG ASPAC Bölgesel Kongresinde de sunuldu.

Uluslararası gelişim ve değişimleri takip ederek, daha iyi bir yönetim oluşturmayı amaçlayan Çankaya Belediyesi, dünyanın dört bir yanında çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, Çankaya Belediyesi engellilerle ilgili çalışmaları kapsayan “Biz Olmadan Asla” projesi ile kardeş kent olan Çin Halk Cumhuriyeti’nin Yuexiu kentinin bağlı olduğu Guangzhou eyaleti tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Ödülü”ne başvurdu.

Birleşmiş Milletler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG), Dünya Büyük Metropol Şehirler Birliği (Metropolis) ve Guangzhou eyaleti tarafından desteklenen Guangzhou Ödülüne gönderilen proje değerlendirme aşamasında jürinin dikkatini çekti. Bunun üzerine Güney Kore’de düzenlenen 6. UCLG ASPAC Bölgesel Kongresi’ne de sunulması için Çankaya Belediyesine davet geldi.

Çankaya Belediyesi yetkilileri, 5-8 eylül tarihleri arası gerçekleştirilen Kongrede “Biz Olmadan Asla” projesini detaylı bir şekilde sundu.

Belediyenin engellilere yönelik çalışmalarının anlatıldığı sunumda, engelli bireylerin istihdam edildiği Çankaya Belediyesi Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesi ve Çengel Kafe, görme engelliler için oluşturulan Sesli Kütüphane kongreye katılan diğer ülkelere anlatıldı.

Büyük beğeni toplayan proje, Kasım ayında sonuçlanacak Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Ödülünde de yarışacak.