CHP den” ERKEN SEÇİM ” çağrısı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerin erkene alınması çağrısında bulunarak, “17 ay beklemenin bir anlamı yok. Kim milletten kaçıyor, kim kaçmıyor çıksın ortaya. Gidelim seçime, bütün gerçekler ortaya çıksın” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bir sorunlar yumağı altında olduğunu belirterek, kimseden umutsuzluğa kapılmamasını istedi. “Sözüm söz. Bütün bu sorunlardan Türkiye’yi arındıracağım” diyen Kılıçdaroğlu, hapishane değil, fabrikalar yapacağını söyledi.
Kılıçdaroğlu, tek adam rejimi kaos yaratacağını belirterek, şunları kaydetti:

“Kaos sarayda üretiliyor. Baskı, şantaj, tehditle devlet yönetilir mi? Hangi çağda yaşıyoruz? Ben bunları söylediğimde ‘Belediye başkanını mı koruyorsunuz’ diyor. Hayır biz demokrasiyi savunuyoruz, demokrasiyi koruyoruz. Şimdi teklif ediyorum; demokrasiyi koruyalım. 17 ay beklemeyelim yerel seçimler için. Buyurun gelin seçimleri erkene alalım. 17 ay beklemenin bir anlamı yok, anlamını kaybetmiştir. Şunu söyleyebilir: Efendim seçimleri erken yapacağız da Anayasa’da hüküm var, 367’yi bulamayız. Söz, CHP’nin sözü, Kılıçdaroğlu’nun sözü. Getir kardeşim Anayasa’yı değiştirelim, erkene alalım bu seçimleri. El mi yaman bey mi yaman çıksın ortaya. Kim milletten kaçıyor, kim kaçmıyor çıksın ortaya. Bu kadar açık, net söylüyorum, demokrasi adına söylüyorum. Demokrasiyi artık daha fazla katletmeyelim, yeter artık. Gidelim seçime, bütün gerçekler ortaya çıksın. Milletten mi korkuyoruz, hayır. Sen milletten korkmuyorsan, millet millet diye sabah akşam geziyorsan, şimdi kendini milli iradenin yerine koyduysan açıkça sana meydan okuyorum. Gel kardeşim seçim yapalım.”