ŞEHİT HAVA PİLOT KURMAY YÜZBAŞI MUSTAFA TANIŞ PARKI AÇILDI

ŞEHİT HAVA PİLOT KURMAY YÜZBAŞI MUSTAFA TANIŞ PARKI AÇILDI

Geçtiğimiz yıl planlı eğitim uçuşu sırasında düşen uçakta şehit olan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın adının verildiği park, Hava Kuvvetleri Komutanlığı üst düzey kademesi ve Tanış Ailesi’nin de katıldığı bir törenle açıldı
Türk Hava Kuvvetleri anıt olarak parka konulmak üzere Çankaya Belediyesi’ne bir F5 uçağı hediye etmiş; belediye ekipleri tarafından Eskişehir 1. Hava İkmal Bakım Merkezi’nden getirilen uçağın montajı geçtiğimiz hafta yapılmıştı

Çankaya Belediyesi, 2015 yılı Mart ayında Konya’nın Ortakonak Mahallesi yakınlarında askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın adını yaşatacak parkı, görkemli bir törenle açtı.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliği yaptığı açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Orgeneral Akın Öztürk, Korgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan, Tümgeneral Cevat Yazgılı, Tuğgeneral Kemal Akçınar, Ersin Eser, Aydın Gündüz ve Nevzat Büyükceran katıldı. Şehit Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın ailesinin de katıldığı törene vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu’nun verdiği konserle başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, sözlerine “Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu ülke için cumhuriyet için bağımsızlık için hayatını ortaya koymuş kahramanlarımızı saygı, şükran ve minnetle anıyorum” diyerek başladı.
a1cc55cd-1625-42cd-8fe6-1666b9bb0bed
“BÜYÜK BİR ACIYI VE SONSUZ BİR GURURU BİRLİKTE YAŞIYORUZ”
Şehit Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın yakınlarına “Sizlerin ve bütün şehit ailelerimizin acısını paylaşıyorum” diye seslenen Taşdelen “Sonsuz bir acıyla birlikte büyük bir gururu yaşıyoruz. Şehidimize ve şehitlerimize sahip çıkmaya her zaman ve her koşulda devam edeceğiz. Her gün yüreğimize düşen ateşleri, evlerimizi karartan haberleri artık duymak istemiyoruz. Terör bir insanlık suçudur, teröre alışmak, terörle yaşamak zorunda değiliz. Hep birlikte, insandan, yaşamdan, birlik ve beraberlikten yana olmak zorundayız. Biz ışığımızı Mustafa Kemal’den alıyoruz. Onun yolundan, felsefesinden ve geleceği gören yüksek öngörüsünden besleniyoruz. Büyük Atatürk’ün söylediği gibi ihtiyacımız olan tek şeyin çalışmak olduğunun bilinciyle çok çalışıyoruz ve daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Atatürk’ün ilçesinde ona yaraşır bir hizmet üretmeye çabalıyoruz” dedi.
Çankaya Belediyesi olarak toplumun her kesimine hizmet götürdüklerini ve ihtiyacı olan herkesin elinden tuttuklarını söyleyen Taşdelen sözlerini “Çünkü biz de Cumhuriyetimiz gibi kimsesizlerin kimsesi olmayı hedefliyor, bütün insanlarımızı kucaklıyoruz. Şehidimiz Mustafa Tanış’a bir kez daha rahmet; ailesine başsağlığı diliyor ve binlerce kez teşekkürlerimi sunuyorum. Böyle kahramanlar sayesinde ayakta kalan bir ülkede yaşıyoruz. Onlara olan borcumuz asla bitmeyecek ve her zaman onların anılarını yaşatacağız” diye tamamladı.

“CUMHURİYET DEVRİMLERİNİ YAŞATMAK İÇİN GEREKENİ YAPACAĞIZ”
Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de Şehit Yüzbaşı Mustafa Tanış adına yapılan parkın ve düzenlenen açılış töreninin son derece anlamlı olduğunu kaydederek “Zor bir süreçten geçiyoruz fakat bu dönemi de atlatacağız. Tek hedefimiz var: Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü. Cumhuriyet devrimlerini yaşatmak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. Hava Kuvvetleri adına törene katılan komutanların yoğun gündemlerine rağmen bu açılışa katılmalarının büyük bir vefa örneği olduğunu da söyleyen Bingöl, “Yüzbaşımızın ruhu şad olsun” dedi.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı adına törene katılan Orgeneral Akın Öztürk yaptığı konuşmada bu vatanı bir devlet ve bir cumhuriyet haline getirmenin kolay olmadığını hatırlatarak “Çok kan döküldü, can verilerek güzel bir devlet ve bir cumhuriyet bırakıldı. Bize düşen bu emaneti ölümsüzleştirmektir. Gazilerimizi ve şehitlerimizi ancak ve ancak onların hatıralarını ve bize bıraktıklarını yaşatabilirsek yaşatırız. Bugün açılan park ve dikilen anıt bu uğurda atılan güzel bir adımdır. Çankaya Belediye Başkanı Sayın Alper Taşdelen’e şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim. Tüm gazi ve şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

KURDELEYİ BİRLİKTE KESTİLER
Konuşmaların ardından parkın açılışını yapmak üzere kurdele kesildi. Başkan Alper Taşdelen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Hava Kuvvetleri Komutanlığı temsilcileri ve Tanış Ailesi üyeleri kurdeleyi birlikte kesti. Başkan Taşdelen şehit pilotun ailesi ve komutanlarına parkı bizzat gezdirdi, yapım sürecini anlattı. Tören, parkın girişindeki anıt F5 uçağının önünde çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.
Şehit Yüzbaşı Mustafa Tanış anısına Mutlukent Mahallesi, Angora Bulvarı üzerinde yapılan park 16 bin 722 metrekare büyüklüğünde ve 13 bin metrekare yeşil alana sahip. Bölgeye yeşil bir doku kazandıran parkın, çocuklar için iki farklı oyun alanı, fitness, koşu, bisiklet, yürüyüş, tenis ve basketbol için hazırlanmış spor alanları, 50 kişilik amfisi, süs havuzları ve piknik masaları ile bölge halkına hizmet verecek olan parkta bir de çay bahçesi bulunuyor.